Home / Tattoo

Tattoo

De tattoo is momenteel zeer populair. Dit komt mede door de media en de reality shows als LA INK & MIAMI INK. Ze hebben het vak tattoo artiest en de tatoeage info als lichaamsversiering enorm populair gemaakt. Het is in deze shows één en al glitter & glamour en er worden behoorlijke bakjes geld verdient.

Tattoo

De shows hebben geresulteerd in veel “wanna be” artiesten die denken snel rijk te worden. Velen beoefenen het vak op de zolderkamer. Dit zijn de zogenoemde thuisprikkers en anderen gaan een stap verder en beginnen een tattoo shop.

In Nederland heb je in principe alleen een hygiëne certificaat van de GGD nodig om je eigen shop te beginnen. Deze werkvergunning zegt helemaal niets over kwaliteit en professionaliteit van de tatoeëerder. Dit omdat er alleen gekeken wordt of er op hygiënische wijze, wat overigens ook zeer belangrijk is. De landelijk vastgestelde hygiënerichtlijnen vind je op de site van het RIVM

Op veiligtatoeeren.nl vindt je het overzicht van de shops met deze vergunning en bij ons vindt je het overzicht van kwaliteit, professionaliteit en goede hygiëne.

Tattoo kwaliteit

Ons doel is om het kaf van het koren te scheiden binnen de tattoobranche. Om de oriënterende tattooliefhebber zoveel mogelijk juiste informatie geven zodat ze goed voorbereid bij een professionele artiest kunnen aankloppen om je kunstwerk te verwezenlijken. Iedere tattoo shop vermeld op Tattoo Platform zijn professionals die 99% van de tijd strak werk leveren. Mooie volle kleuren, strakke lijnen en goed schaduw werk. Wij zien het als onze taak de oriënterende tattoo liefhebber te behoeden voor de drama’s die zich afspelen als er weer een pruts plaat is gezet. Om je een kleine indruk te geven van het verschil in kwaliteit onder tatoeëerders met GGD werkvergunning mag je even kijken achter deze link.

Nog even voor de duidelijkheid: er wordt niet gekeken naar stijl en aantal jaren ervaring, maar naar kwaliteit en professionaliteit!

Tattoo informatie

De tatoeage kent een eeuwenoude geschiedenis en kan vele betekenissen hebben. Je kunt kiezen uit enorm veel stijlen die we hier uitvoerig publiceren. Verder kun je op Tattoo Platform lezen over het proces van aanbrengen en de verzorging van je nieuwe kunstwerk als hij net is gezet. Tevens hebben we een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je goed voorbereid de inkt onder je huid laat zetten. Ook kun je eens snuffelen tussen de voorbeelden of check even onze agenda met conventies om inspiratie op te doen voor je nieuwe kunstwerk. Kortom alle informatie vind je hier!

Voor het zetten

Tattoo Platform strijd voor kwaliteit.

Killer Ink