Home / Tattoo nieuws / Henk trekt stekker uit Tattoo museum

Henk trekt stekker uit Tattoo museum

Stadsdeel Centrum moet verder zoeken naar een nieuwe bestemming voor de Oosterkerk: zowel Garmt Haakma van brouwerij De 7 deugden als Henk Schiffmacher met zijn Tattoo Museum haakte af.

De twee ondernemers die in een door stadsdeel Centrum uitgeschreven wedstrijd nog in de race waren om de zeventiende eeuwse kerk aan de Kleine Wittenburgerstraat een nieuwe functie te geven, hebben nu allebei bedankt voor de eer.

Risico
De huurlast van honderdduizend euro per jaar in combinatie met de verbouwingskosten in een monumentale kerk, bleek ze toch te gortig. ‘Gelet op mijn plan om daar een brouwerij met horeca en debatcentrum te maken, wordt het een te groot risico,’ zegt Haakma.

Ook Henk Schiffmacher, die met zijn Amsterdam Tattoo Museum al een turbulente tijd achter de rug heeft, zet zijn plannen niet door. Schiffmacher trekt – voorlopig – de stekker uit zijn Amsterdam Tattoo Museum.

Gebroken hart
Een conflict met medeoprichter Jeannette Seret leidde vorig jaar al tot de sluiting van het tattoomuseum aan de Plantage Middenlaan, afgelopen week haalde Schiffmacher ook het tijdelijke – ‘pop-up’ – museum aan de Van Woustraat leeg. ‘Ik houd er een gebroken hart aan over, want ik heb mijn ziel en zaligheid in dat museum gestopt,’ zegt Schiffmacher. ‘Maar ik moet de komende tijd rustig aan doen.’ Tijdens een bezoek aan Mexico-stad november vorig jaar kreeg de bijna 62-jarige Schiffmacher last van zijn hart.

De wedstrijd rond de Oosterkerk heeft nu de status van gestrand project. Tot de nieuwe bestemming van de kerk een feit is, organiseert beheerder Stichting Oosterkerk er culturele activiteiten, een deel wordt verhuurd als kantoorruimte.

Bron: Parool

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.