Home / Tattoo informatie / Tattoo allergie

Tattoo allergie

In sommige gevallen kan er een soort van allergische reactie ontstaan op de kleurpigmenten, mocht dit al gebeuren dan gaat het in de meeste gevallen om het rode pigment. Zo’n tattoo allergie kan direct ontstaan, maar ook jaren later. De huid wordt rood en jeukt erg. Door de allergische reactie en het krabben kan je tatoeage beschadigen of verdwijnen.

Huidafwijkingen
Een enkele keer komt het voor dat de huid niet goed reageert op de kleurpigmenten, meestal op het rode pigment. Er kunnen dan bulten onder je huid ontstaan (granulomen) of littekens die boven de huid liggen (keloïd).

Besmetting
Bij het gebruik van vieze materialen bij het zetten van een piercing, kun je besmet worden met het hepatitis B-virus, het hepatitis C-virus, HIV dat AIDS veroorzaakt. Laat een tatoeage daarom altijd zetten in een professionele tattoo shop en nergens anders!

Reacties bij medisch onderzoek
Eén van de medische onderzoeken waarmee plaatjes gemaakt kunnen worden van de binnenkant van je lichaam is de MRI. Hierbij wordt een grote magneet om je lichaam gecirkeld. Bij enkele mensen zwellen bij dit onderzoek de tatoeages op en ontstaat een branderig gevoel.

Tattoo allergie