Home / Over Tattoo platform

Over Tattoo platform

Tattoo Platform is opgezet door een aantal tattoo enthousiastelingen.

Het viel ons steeds vaker op dat wanneer we zochten naar tattoo info, we terechtkwamen op diverse verzamelplaatsen van “dode linkjes” en overzichten van shops die al jaren niet meer bestonden. Daarnaast zagen we dat diverse mafkezen zichzelf als ‘artiest’ aanbieden, terwijl ze eigenlijk nog op bananen horen te oefenen. We vonden het hoog tijd dat er een lijn werd getrokken, door het kaf van het koren te scheiden. Dus..

Na een behoorlijke periode van informatie inwinnen en contacten leggen met de juiste personen, zijn we uiteindelijk in 2010 begonnen met onze site “Tattooplatform.nl”. We kregen hulp van vele kanten, wat we enorm waarderen. In de afgelopen 3 jaar is alles behoorlijk gegroeid en wordt het gewaardeerd wat we doen. We hebben momenteel gemiddeld tussen de 30.000 en de 50.000 bezoekers per maand en daar zijn we bijzonder blij mee. Inmiddels zijn we ook begonnen met Tattooplattform.de in Duitsland, waar we ook enorm gesteund worden.

Wat doet Tattoo platform allemaal….

– Het kaf van koren scheiden.

Het opsplitsen van de tattoo shops doen we in samenwerking met de mensen die er kijk op hebben, dé artiesten zelf. Een groot aantal gerespecteerde artiesten beoordelen voor ons het werk van de shops die zich aanmelden (zonder te weten om welke shop het gaat) en kijken naar o.a. strakke lijnen, mooie volle kleuren en mooi schaduw en kleurwerk, bij twijfelgevallen gaan we langs of informeren bij de shops in de omgeving. We zijn inmiddels hét overzicht van goede tot waanzinnig goede tattoo shops die standaard gewoon strak werk leveren en géén littekens maken die dé betere artiesten maar weer moeten opknappen.

Het promoten van de betere artiesten.

We adviseren de betere shops bij vragen en laten zien waar deze artiesten toe in staat zijn. Mensen moeten begeleid worden daarin, veel weten niet half wat er mogelijk is. Daarnaast laten we regelmatig de verschillen in kwaliteit zien van de geregistreerde shops met werkvergunning. We willen de mensen waarschuwen dat de werkvergunning van de GGD NIETS te maken heeft met de kwaliteit van de tattoos die er gezet worden. De GGD buigt zich alleen over het hygiëne verhaal!

Website onderhouden.

Dagelijks werken we hard om onze website up to date te houden. Onze bezoekers voorzien van het laatste tattoo nieuws, website monitoren i.v.m. hacks en virussen, contact onderhouden met de shops, vacatures doorspelen, oproepen plaatsen voor diverse media bedrijven, foto’s en informatie wisselen op de bedrijfsprofielen etc.

Onze bezoekers adviseren.

Dagelijks krijgen we veel vragen over stijlen, artiesten, verzorging, klachten, etc. We doen ons best om d.m.v. het geven van dé juiste informatie, onze oriënterende bezoekers dé juiste kant op sturen. We willen mensen wijzen op de gevaren van het laten zetten van een tattoo in een onhygiënische omgeving en tips geven over de verzorging van een pas gezette tattoo, om tot een mooi eindresultaat te komen.

Klachten behandelen.

Met ons platform willen we de dialoog tussen tattoo shop en klanten verbeteren, om ervoor te zorgen dat u een tevreden klant  wordt! Op deze manier willen we ook voorkomen dat de klant z’n ontevredenheid gaat strooien op diverse forums en prikborden. Gelukkig komen we er samen vaak uit!

– Verminkingen tegen gaan.

Natuurlijk is het de keuze van de mensen zelf om naar een ‘zolderkamerspecialist’ te gaan, maar we vinden wel dat we hier een adviserende en beschermende rol in mogen spelen. We krijgen dagelijks het leed en het verdriet onder ogen. Dagelijks speuren we het internet af naar mensen die anderen verminken. Websites als Marktplaats, Speurders en Groupon stonden bol van de mafkezen die zichzelf aanbieden om anderen op ‘hygiënische’ wijze te verminken.Vaak spreken we deze ‘artiesten’ aan. We hebben regelmatig contact met bovenstaande websites en die verwijderen in de meeste gevallen dan ook de advertenties.

Contact onderhouden met diverse instanties.

We hebben veel contact met diverse overheidsinstanties die gelukkig ook zeer fanatiek bezig zijn om korte metten te maken met de thuisprikkers. Steeds vaker bereiken we samen met deze instanties ons doel.

We willen een goed informatief platform blijven waar we allemaal wat aan hebben, we willen de lat hoger zien te krijgen en laten zien wat voor fantastische kunstenaars er in ons land leven. Kortom, het is behoorlijk tijdrovend, maar f*cking fantastisch om te doen!

Mochten jullie nog ideeën, vragen of tips hebben, dan horen we die bijzonder graag!