Home / Tattoo inspiratie / Oogbol tattoo

Oogbol tattoo

Er is een nieuwe trend in tattoo-land: de oogbol tattoo.

In de Verenigde Staten wordt het wel vaker uitgevoerd, en vooral gevangenen blijken er dol op. Bij de oogtatoeages wordt het wit van de ogen ingekleurd of versierd met kleine patroontjes. Sommige kiezen voor blauw, omdat zwart te beangstigend zou zijn, anderen kiezen voor rood.
Hoe de gevangenen het hebben klaargespeeld willen ze niet zeggen; maar ze geven toe dat het een langdurig proces is dat weken kan duren en dat het erg pijnlijk is. ,,Je moet dit echt willen, je moet echt gemotiveerd zijn om het vol te houden, klinkt het. De aanhangers hebben geen schrik dat de tatoeages hun oog infecteren of hun zicht aantasten. ,,Wij bewijzen net dat het kan zonder enige neveneffecten, zeggen ze.

Er wordt ook daadwerkelijk gebruik gemaakt van naald en inkt. Het witte gedeelte van de oog wordt, onder plaatselijke verdoving, voorzien van kleurstof. Men kan kiezen uit één kleur of zelfs figuurtjes. Hierbij moet het inkt precies 0,3 mm in de onderste laag van het hoornvlies worden aangebracht. Als het niet diep genoeg wordt ingespoten dan verdwijnt de kleur weer. Als men te diep doorprikt gaat de naald door de hoornvlies heen met alle gevolgen van dien.
Momenteel is het erg populair in Amerika, vooral bij staatsgevangenen. Er wordt door hun vaak gekozen voor een rode kleur omdat dit lijkt op bloeddoorlopen ogen.

Ook in de medische wereld wordt er gebruik gemaakt van oogbol tatoeages. Dit gebeurd bij mensen die al volledig blind zijn met één of twee ogen door bijvoorbeeld een ziekte of ongeluk. Een blinde oog kan soms zijn kleur en glans verliezen en op den duur is er alleen nog een witte oogbol te zien. Mensen in de omgeving kunnen daar van schrikken of gaan juist een persoon aan staren.

Om dit te camoufleren word er vaak gebruik gemaakt van gekleurde lenzen. Maar niet iedereen kan even goed tegen dragen van lenzen, soms geeft het irritatie aan het oog. Met een oog tattoo kun je dit probleem redelijk goed oplossen. Iemand die zijn vak goed verstaat, kan een prachtig kunstwerk afleveren zodat het weer een mooi kleurrijk oogbol is.

Als je snel tranen in de ogen krijgt, kijk aub snel de andere kant op!!!!!