Home / Tattoo keurmerk

Tattoo keurmerk

Een tattoo shop heeft voldoende aan een hygiëne vergunning om klanten te mogen tatoeëren, maar een officieel tattoo keurmerk bestaat niet. De Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Een tattoo shop moet in het bezit zijn van deze vergunning alvorens er getatoeëerd mag worden. Veel mensen hebben alle vertrouwen in deze vergunning die vaak in een gouden lijstje aan de muur hangt. Maar deze vergunning zegt niets, maar dan ook niets over de kwaliteit van de tattoos die er gezet worden. Iedereen die via o.a. Youtube heeft geleerd hoe je moet tatoeëren noemt zichzelf ‘artiest’ en kan een shoppie openen en een vergunning aanvragen. Er zijn diverse mafkezen die dagelijks mensen op ‘hygiënische’ wijze verminken, terwijl ze eigenlijk nog op bananen horen te oefenen. Dat moet stoppen!

Aangezien er niet iets officieels bestaat als een Tattoo Keurmerk zijn we in 2010 begonnen om het kaf van het koren te scheiden in de tattoo scene. We bieden een onafhankelijk overzicht van tattoo shops die door een team van gerespecteerde tattoo artiesten en liefhebbers bekeken en beoordeeld zijn. Aan de hand van foto’s van gezet werk wordt er gekeken naar strak lijnwerk, mooie volle kleuren en vloeiende schaduwen en verloopjes. Er wordt niet gekeken naar stijlen of aantal jaren ervaring. Artiesten die aan deze eisen voldoen krijgen een plekkie op onze website. Zo weten onze vele bezoekers waar ze met een gerust gevoel in de behandelstoel kunnen ploffen.

Vele artiesten sturen met enige regelmaat nieuwe foto’s in om te kijken of ze nu wel een plek verdienen op ons Platform. We horen van artiesten dat ze beter hun best doen om op ons Platform te kunnen verschijnen. Dat is donders fijn om te horen. Een plek op onze site wordt gezien als een soort van keurmerk. Een tattoo keurmerk.

Sinds 2010 promoten we op alle mogelijke manieren ons overzicht van de betere shops om oriënterende bezoekers te behoeden voor een ‘hygiënische’ verminking. We proberen onze bezoekers de juiste kant op te sturen, omdat ze daar uiteindelijk toch terechtkomen om de boel weer op te knappen.