Home / Wat kost een tattoo ongeveer
Wat kost een tattoo

Wat kost een tattoo ongeveer

Wat kost een tattoo is een vraag die we veel voorbij zien komen. Weten hoeveel je tattoo kost zal helpen bij het plannen van je droomtatoeage. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een tattoo bepalen die door de tattoo artiest in rekening wordt gebracht: vaardigheid, reputatie, artistieke vaardigheid, locatie op het lichaam, grootte van de tatoeage en complexiteit. Natuurlijk zal een goede tattoo die in een geregistreerde professionele tattoo shop is gezet wat duurder zijn dan een ’tattoo’ die gezet wordt door een scratcher die vanuit zijn woon of slaapkamer werkt. Gezien het feit dat je sneller een ziekte mee naar huis zou kunnen nemen samen met een waardeloze, maar permanente tatoeage, kun je beter iets meer betalen.

Hoeveel kosten tattoos gemiddeld?

De prijs van je tattoo hangt af van diverse factoren, maar kan variëren van € 50 tot € 2000.

De vaardigheid en ervaring van de artiest:

dit is de leidende factor bij het bepalen van de prijs die een tattoo artiest in rekening brengt. Een professionele tatoeëerder zal meer kosten in rekening brengen voor zijn / haar service. Tattoo artiesten rekenen meestal per uur, maar zullen meestal een totaal prijs doorgeven als het om een tattoo gaat die vrij snel gezet is. Een leerling of een artiest die nog niet zo lang bezig zal niet zo veel kunnen vragen als een artiest met jarenlange ervaring.

Complexiteit:

een complex ontwerp met veel ingewikkelde details neemt meerdere sessies en meer tijd in beslag. Aquarel tatoeages, bijvoorbeeld, kosten meer dan een eenvoudig tekstje in zwarte inkt omdat ze veel kleur en vaardige technieken vereisen om te creëren. Daarom zal de hoeveelheid tijd die het kost om een ​​tatoeage te krijgen een sterke bepalende factor zijn.

Kleur:

Hoe meer kleuren er zijn, hoe langer het duurt omdat meerdere kleuren betekent dat het ontwerp gecompliceerder is.

Plaats op het lichaam:

de plaatsing van tatoeages is ook een grote bepalende factor. Sommige artiesten vragen 10% tot 25% meer voor een tatoeage op een lastige plaats. Moeilijke plekkies zijn de nek, hand, vingers, elleboog, voeten en gezicht.

Custom Design:

een eenvoudig flash-ontwerp waarvan de artiest al een stencil heeft zal goedkoper zijn dan een voor jou ontworpen tattoo design. Als de artiest een origineel ontwerp moet maken op basis van wat je wilt, zal de tijd die hij / zij nodig heeft om het stuk uit te denken en te tekenen meewegen in de prijs.

Grootte:

Hoe kleiner de tatoeage, hoe goedkoper het zal zijn. Een kleine tatoeage om je pols kan je € 50,- kosten, maar een volledige rugstuk kost gemiddeld € 2000 tot € 5000 of meer.

Populariteit van de artiest of de shop:

artiesten en tattoo shops die populair of beroemd zijn, kunnen ook hogere prijzen in rekening brengen. Wanneer afspraken beperkt zijn, zullen de kosten waarschijnlijk ook altijd omhoog gaan.

Hier vindt je een overzicht van tattoo shops die goed werk leveren