Home / Inkerviews met diverse tattoo artiesten. / Erik Lemeer van South Side Tattoo
Erik Lemeer

Erik Lemeer van South Side Tattoo

*-Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in Tattoo’s?
Ik ben op 5 jarige leeftijd in aanraking gekomen met de wereld van tatoeëren. Mijn vader was tatoeëerder en ik was helemaal gefascineerd van de
tattoos op zijn arm. Ik ging dan ook al mee naar zijn studio op woensdag en zaterdag! Ik wist toen al dat ik later ook tatoeëerder wilde worden!
Alle kids in de klas wilde politie brandweerman of profvoetballer worden ! haha maar ik wilde tatoeëren !

*-Waneer heb je de eerste tattoo gezet?
Ik was 9 jaar toen ik de eerste tattoo zette bij mijn vader op zijn pols ! ik was toen al een jaar of 4 aan het zeuren of ik eens mocht proberen te prikken en dan op mijn 9e verjaardag mocht het gebeuren ik mocht een tattoo zetten bij mijn Pa !! Het mooiste cadeau wat ik ooit gekregen heb, vanaf dat moment wist ik het zeker … ik wil alleen maar tatoeëren !!!!

*-Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?
Mijn ouders keken er echt niet raar van op dat ik ging tatoeëren waren en zijn nog altijd heel trots!

*-Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?
Nee, want elke dag is anders er is altijd wel iets anders met andere mensen verhalen mooie en droevige momenten !!! maar dat maakt het zo interessant om een tattoo artiest te mogen zijn !!! Ik vind het ook echt fijn om mensen een steuntje te geven door het geen wat je creëert!!!

*-Zijn er bepaalde stijlen die je niet doet?
Ik kom uit een tijd dat je alles moest kunnen maken, wat dat betreft ben ik wel heel allround. Tegenwoordig worden de werken verdeeld naar de gene wat het meeste inspiratie en plezier heeft in de stijl wat gemaakt moet worden! Het liefste maak ik Japans, Old school en zeker ook wel Black & Grey !!!

*-Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?
Tattoo artiesten als Sailor Jerry ,Tattoo Peter, Jack Rudy, TattooWill (Pa), Corado Skin fantasies Italie. De historie van deze mensen is zo mooi, echte grondleggers met natuurlijk nog een mooie select gezelschap mensen wat de tattoo wereld gecreëerd hebben en waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. En mijn Pa en Corado omdat zij mijn leermeesters zijn en ook hebben mee gebouwd aan de mooie wereld van het tatoeëren!

*-Heb je wel eens bijzondere, gênante of ongebruikelijke dingen beleeft als tattoo artiest?
Heb wel eens wat aparte plaatsen getatoeëerd, maar ja, that is a part of the job… er zijn niet veel plekken van het lichaam wat ik niet gezien heb!

*-Ben je momenteel bezig met grote projecten?
Ik ben momenteel wel met wat grotere projecten bezig en dat vind ik ook echt te gek om te doen!

*-Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?
Koning Willem !

*-Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?
Tja wat vind ik van Scratchers. Ik heb net als vele andere artiesten hard moeten werken voor het geen wat we nu doen … het is jammer dat je tegenwoordig alles maar kan kopen via internet en dat mensen zomaar beginnen aan iets wat ze niet begrijpen en ook niet voelen! Daarentegen zijn de mensen die naar een scratcher gaan net zo schuldig om dit te blijven aanmoedigen en stimuleren!!! En het is ook nog zo dat de overheid geen
duidelijkheid hier in brengt door de richtlijnen aan te scherpen en ook daadwerkelijk uit te voeren!!! Kan wel begrijpen dat mensen willen tatoeëren
maar meestal ontbreekt het gevoel en het respect bij deze mensen en zien ze maar een ding en dat is MONEY !!! Heel jammer!

*-Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?
Jazeker, ik hou me bezig met zeefdrukken van t-shirts , skatedecks beschilderen, tekenen, van alles gewoon om lekker bezig te zijn en om steeds nieuwe inspiratie te krijgen.

*-Heb je nog andere hobby’s?
Verder rij ik nog graag op mijn motor , gooi ik graag wat op de BBQ met de family en genieten we graag van alle mooie momenten !!!

*-Doe je ook aan Social media? Zo ja: url’s graag?
www.south-side-tattoo.com, https://www.facebook.com/erik.lemeerhttps://instagram.com/southsideerik/

*-Bedankt voor het beantwoorden van deze vragen!
Thanks!!!

South Side Tattoo

Icon tattoo South Side Tattoo

Icon-adres   Wilhelminalaan 19, Valkenburg a/d Geul

icon-telefoon 043 4591242

Icon-mail Stuur bericht

Informatie icon 2 Meer info…