Liliana | Lilly’s Ink

*- Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in Tattoo’s?

Ik denk dat is een jaar of 14 was, toen probeerde ik met een passer en vulpen inkt mijn initialen in mn arm te zetten. Daar is nu gelukkig niks meer van te zien!

*- Wanneer heb je de eerste tattoo gezet?

De eerste op mensenhuid die ik zette was op 2 handen. Elke hand één sierlijke letter, bij mn neef. Ze zijn mooi geworden, ondanks ik er een publiek omheen had van zo’n 15 personen! Niet verstandig..maar toch gedaan.

*-Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?

Ja die vonden dat leuk, hebben me ook enorm veel huid toevertrouwd, toen ik net begon,en daar ben ik ze dankbaar voor.

*-Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?

Gezellig, veel koffie en de dag vliegt om. We werken elk 5 dagen en 2 avonden per week, meeste allemaal op afspraak om niet zo’n enorme wachtlijst te krijgen. Als er tijd is tussendoor en iemand loopt op dat juiste moment binnen kan een kleintje ook weleens tussendoor.

Ik krijg enorm veel berichten, via Facebook, Insta, Whatsapp, Mail en Messenger, als ik zou willen zou ik heel de dag kunnen typen, dus daar ben ik ook veel mee bezig. Zodra ik kan gaan ontwerpen of tatoeëren vergeet ik alles en kom ik tot rust.

Ik ben heel bij met Eli, ze is een geweldig Spaans artieste. We kunnen het ook goed vinden samen. We zitten op één lijn, we hebben het leuk en doen voor iedereen ons best iets moois te maken.

Administratief ben ik om te janken zegt m’n man. Gelukkig neemt hij die belangrijke taak op zich. En zo vormen we een goed en gezellig team met zijn drietjes.

*- Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Ik kan me niet vasthouden aan eenzelfde stijl, ik vind teveel mooi en leuk om te doen. Als ik iets in m’n hoofd heb probeer ik dat zo snel mogelijk te ontwerpen. Daar kan ik dan niet mee wachten. Vandaar ook dat ik van alles maak. Van microrealisme tot sketchy, en alles daar tussenin.

*- Zijn er bepaalde stijlen die je niet doet?

Ja! Maori-Polynesisch is iets wat zowel Eli als ik liever niet doen. Ik vind dat je iets moet maken als je weet dat je dat goed gaat kunnen. Het moet kloppen. Deze stijl zijn wij niet in thuis, en zoek hier dan ook nog een collega voor. We hebben boven een lege werkplek, die meteen in gebruik genomen kan worden!

*- Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?

Ik ben wel fan van Anna Bravo oa,  een Frans artieste, werkt in Parijs. Hele mooie fijne vrouwelijke tattoos maakt ze. Maar zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind zoveel mooi!

*- Heb je wel eens bijzondere, gênante of ongebruikelijke dingen beleeft als Tattoo artiest?

Haha jawel hoor, maar mensen zijn geweldig! Ik hou van de diversiteit in mensen. Het is gelukkig maar weinig saai in dit vak!

*- Ben je momenteel bezig met grote projecten?

Ja ik heb onder andere een rug waar ik helemaal los op mag gaan, mag zelf doen wat ik mooi vind. Grote uil met wat kleur, en ik ga er een bos achter maken met bladeren die vallen enzo. Daar ben ik voorlopig nog wel zoet mee. Verder een paar sleeves in black and grey en een mandala sleeve.

*- Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?

Ik wil Henk Shiffmacher wel in de stoel hebben. Dat lijkt me een geweldige vent om mee te kletsen. Kunnen jullie dat regelen? 😊

*- Welke conventies ga je doen dit jaar?

Dat heb ik nog niet eerder gedaan, we zijn druk met banners drukken enzo. Eli heeft dat veel en vaak gedaan, we druk met de voorbereidingen.

*-Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?

Ja vreselijk, maar vind daarom ook tattooplatform zo goed bezig! Eindelijk een ballotage commissie om het kaf van het koren te scheiden!

*- Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?

Daar heb ik geen tijd meer voor, maar ik maakte olieverf schilderijen en portret tekeningen voor ik de tattoowereld instapte. Ben autodidact hierin, iets wat ik al kon van klein af aan. Heb geen grafische of kunstige opleidingen gehad.

*- Heb je nog andere hobby’s?

Ik heb vier geweldige kinderen en op vakantie gaan met m’n gezin vind ik heerlijk. En ik hou van eten. Ben half Italiaans, en reizen naar Italië in combinatie met lekker eten is iets waar ik geen genoeg van kan krijgen.

*- Heb je nog overige informatie over jezelf die je over jezelf wilt delen? Nou geloof dat ik al best een hoop verteld heb!

Sociale media..

https://www.facebook.com/Lillysinkbreukelen

https://instagram.com/lillys_ink?igshid=g1dn84cyzze0

https://instagram.com/elibootattoo?igshid=37c8rlvlz0u7

*- Bedankt voor het beantwoorden van deze vragen!