Home / Inkerviews met diverse tattoo artiesten. / Inkerview met Tony van Reeuwijk
Tony van Reeuwijk small

Inkerview met Tony van Reeuwijk

Deze keer zijn de ‘Inkerview’ vragen beantwoord door de creatieveling Tony Van Reeuwijk van Just Got Inked in Oud-Beijerland. Op deze manier leren we de artiesten een beetje beter kennen.

*-Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in Tattoos?

Ik was 15, toen ik mijn eerste tattoo liet zetten. Dat was uiteraard niet uit interesse. Maar vooral “stoer”! Haha….Ergens in begin jaren 90 begon ik mij echt te interesseren in de tattoo.

Ik ging met enige regelmaat naar Jan Born, destijds nog in Vlaardingen.Tijdens een tattoosessie
vroeg ik aan Jan: ‘als ik tatoeëerder wil worden, wat moet ik daar voor doen?’Zijn antwoord: ‘dat wil jij helemaal niet’. Maar, ik ben vanaf die tijd, altijd tattoominded geweest.

*-Waneer heb je de eerste tattoo gezet?

Dat is pak ‘m beet een jaar of 9 geleden. Bij mezelf.

*-Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?

Iedereen was eigenlijk positief, zowel vrienden als familie.

*-Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?

Ik ga sowieso fluitend naar m’n werk. Ik begin met voorbereiden van de klant/klanten. Even een babbeltje, bakkie koffie. En dan die naald erin!

Tijdens het lijnwerk ben ik meer gefocussed.Daarna, tijdens het shaden of inkleuren komen er gesprekken op gang. Bijna elke klant heeft een verhaal. Sommigen serieus, sommigen vrolijk en anderen hebben hele zware verhalen. Daar moet je op in kunnen springen.Je bent niet alleen hun tatoeëerder op zo’n moment.

De dagen vliegen echt voorbij! Daar, waar ik vroeger naar de klok keek en dacht: ‘wat gaat de tijd langzaam’, denk ik nu: ‘shit, is ’t al zo laat?

Naast Just Got Inked, werk ik ook bij Studio44Tattoos. Daar werken we met meerdere artiesten en hebben daar zo veel lol onder elkaar.

*-Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Dat vind ik altijd moeilijke vragen.

De stijl die je uiteindelijk beter beheerst dan andere stijlen, is mijns inziens het gevolg van datgene wat je het meest vaak doet. Ik doe de laatste paar jaar vooral veel Polynesian/Maori inspired. En dan word je daar beter in. En omdat je daar beter in wordt, is daarmee ook de vraag naar die stijlen groter. Zo houdt dat elkaar een beetje in stand.

*-Zijn er bepaalde stijlen die je niet doet?

Jawel. Realisme. Hoewel ik op dit moment voorzichtig wel wat dingen aan het doen ben. Ben mijzelf meer aan het verdiepen en ben weer wat vaker realisme aan het tekenen.

Maar portretten is een dingetje waar ik nog niet goed in ben.

*-Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?

Ik zie zoveel goede dingen om me heen, dat ik niet echt een bepaalde artiest zou kunnen aanwijzen. Een inspiratiebron zou voor mij dan meer op mentaliteit gebaseerd zijn…

Ik ben van bepaalde Nederlandse collega’s zo onder de indruk van hun werk, dat mij dat echt wel inspiratie geeft. Maar niet specifiek een bepaald persoon.

*-Heb je wel eens bijzondere, gênante of ongebruikelijke dingen beleeft als Tattoo artiest?

Jazeker….. Hahaha….

*-Ben je momenteel bezig met grote projecten?

Er staan een paar sleeves op het programma…Maar ook andere grote stukken.

*-Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?

Mijn vader en moeder….

*-Welke conventies ga je doen dit jaar?

Comic Con in de Jaarbeurs, niet met Just Got Inked. Maar met Studio44Tattoos.

*-Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?

Onbegrijpelijk, dat hun hersencapaciteit niet kan bevatten dat in bijna alle gevallen, hun eigen werk zwaar onder de maat is. Hun drive is natuurlijk ‘geld’. Terwijl je drive natuurlijk moet zijn (hoe lucratief de tattoo branche ook mag zijn), om mooie dingen te maken en jezelf moet stretchen om je te continue te willen verbeteren.

*-Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?

Muziek maken. En ook tekenen. Tegenwoordig ook met m’n dochter van 15, die inmiddels beter aan het worden is dan haar vader…..

*-Heb je nog andere hobby’s?

Ik speel (drum) in 2 bands, waarvan 1, met m’n maatje Erwin de Werd van Studio44Tattoos. En ik ben zeer geïnteresseerd in Astronomie. Niet te verwarren met Astrologie, uiteraard. I’m a science man! En Nerd! Oja, ik heb 5000 DC en Marvelcomics…. Hahaha

*-Heb je nog overige informatie over jezelf die je wilt delen?

Eeeehmm…..

*-Doe je ook aan Social media? Zo ja: url’s graag?

www.justgotinked.nl

www.facebook.com/justgotinked

*-Bedankt voor het beantwoorden van deze vragen!

Tony van Reeuwijk
Tony van Reeuwijk