Home / Inkerviews met diverse tattoo artiesten. / Ron van Tattoo Ron in Venlo

Ron van Tattoo Ron in Venlo

Deze keer hebben we onze ‘Inkerview’ vragen afgevuurd op Ron van Helden. Ron is eigenaar van de kleine maar o zo gezellige shop in het centrum van Venlo genaamd Tattoo Ron waar o.a Peer Smans en Andrea Fencken ook tatoeëren en Ton Hovens werkzaam is als floormanager.

*-Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in Tattoo’s?
Zelf was ik een jaar of 15 toen ik geïnteresseerd raakte in tattoos door een overbuurman. Hij had vroeger gevaren en had zijn hele armen getatoeëerd, hij vertelde mij verhalen waar hij allemaal geweest was en hoe hij daar geprikt werd. Met deze informatie was mijn interesse gewekt en ben ik gaan experimenteren op vrienden met naald en garen….. dit was geen succes bij hun ouders..

*-Waneer heb je de eerste tattoo gezet?
Toen ik 16 was ben ikzelf getatoeëerd door Tony van Tattoo 80 in Eindhoven en was het hek van de dam en wist ik wat ik graag wilde doen. Met eigen gemaakte machines en kleuren ( nog in poedervorm ) van Tony ben ik aan de slag gegaan…… gewoon als hobby, maar nooit verwacht er later mijn broodwinning van te maken… een droom kwam uit.

*-Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?
Mijn vrienden vonden het vreemd dat ik wilde gaan tatoeëren want dat was immers voor bikers en mensen die varen en ik was geen van beiden, toen ik eenmaal bezig was waren ze snel overboord en de ene na de andere kwam eronder te zitten. Mijn familie keek er wat anders naar, want die zagen mij liever door studeren en voor een gewone baan kiezen, ik heb 11 jaar in een gieterij gewerkt voor dat ik de overstap maakte om voor mezelf te beginnen. Mijn oudste broer vond het wel te gek dat ik mijn droom nastreefde en heeft mij toen ook 3000 gulden geleend waarmee ik mijn eerste fatsoenlijke spullen kon kopen.

*-Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?
Mijn dag begint om 11.00 uur in de shop ( we gaan om 12.00 uur open ), eventjes alles klaar zetten voor de dag, nog evt lijntekening maken die ik die dag nodig heb. Om 12.00 uur heb ik bijna altijd een klant staan waar ik meerdere sessies mee doe, hier neem ik de tijd voor tot 16.00 uur. Na een kleine pauze voor mijn boterhammekes heb ik meestal iets kleiner staan van hooguit 1,5 uur In de tijd die ik nog over heb tot 19.00 uur ga ik wat tekenen voor ideeën waar klanten om gevraagd hebben, de rest vd tijd vullen we in door wat onzin met de colega’s uit te halen…

*-Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl is vrij gewoon…. ik vind niet dat ik een aparte stijl heb en vind dat ook moeilijk te omschrijven, wat ik veel maak en graag doe is japans en chicano en dat gaat me goed af, maori en Polynesisch is niet mijn ding en maak ik ook niet. Maar daar vult Peer het team goed aan want dit soort werk neemt hij voor ziin rekening. Sinds onze nieuwste en jongste collega Andrea bij ons zit neemt zij het realistische werk voor haar rekening. Vooral portretten en dat doet ze perfect en zullen we nog veel van haar gaan zien.

*-Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?
Artiesten die ik zie als inspiratiebron zijn er eigenlijk best veel maar als ik namen moet noemen vind ik Shige en Nikko Hurtado ( allebei heel verschillend ) te gek en de laatste tijd heb ik wat contact met Ralf Nonnweiler en die vind ik ook heel super niet enkel voor zijn geweldige portretten die hij maakt maar ook om zijn karakter….. hier mogen sommige superstars een voorbeeld aan nemen..

*-Heb je wel eens bijzondere, gênante of ongebruikelijke dingen beleeft als Tattoo artiest?
Heb wel eens iets gênants meegemaakt, ik moest eens bij een jonge vrouw een bloem op haar borst zetten en ik zeg tegen haar ‘’ deze bloem moest ik gisteren ook al zetten bij een ouder vrouwtje maar dat ging wat moeilijker omdat de tepels bijna op de grond hingen…. dat kan kloppen zegt ze, dat was mijn moeder ‘’ zo zie je maar nooit teveel zeggen over je andere klanten…. was een goede les.

*-Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?
Ik zou Maxima wel willen tatoeëren, ik ben totaal niet koningsgezind, maar het zou wel mooie reclame zijn als ik daar een foto van in de shop zou heb hangen.

*-Welke conventies ga je doen dit jaar?
Conventies bezoek ik enkel nog, heb ze vroeger veel gedaan maar tegenwoordig ben ik ook blij als het zaterdag 17.00 uur is en mijn rug 2 dagen rust kan geven. Ik moet er eigenlijk niet meer aan denken om dan in het weekend met de spullen te sjouwen en op een te kleine ruimte waar het vaak te bloedheet is om te werken…. lekker op zondag gaan kijken en met wat bekenden kletsen vind ik veel leuker, Mönchengladbach ( lekker in de buurt ) en London zijn mijn favorieten.

*-Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?
Tja, wat ik vind van scratchers…. we hebben allemaal moeten beginnen, maar toen waren het de echte die hards en fanatiekelingen die er aan wilde beginnen en bleven door zetten…. nu word het vooral door tv geromantiseerd en elke wannabee kan wel gemakkelijk aan het materiaal komen en aan de slag gaan. Het gaat echt de verkeerde kant op…

*-Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?
Een andere hobby van mij is hydrographic water printing ( staat nog in de kinderschoenen ) hiermee kun je allerlei materialen bv velgen in een bad dompelen met op het wateroppervlak een folie met een design. Door het onderdompelen word het design als het ware op de velg gegoten…. heel leuk om te doen en de ideeën zijn eindeloos…

*-Doe je ook aan Social media? Zo ja: url’s graag?
Ik doe niet veel aan social media, heb alleen een website ( pas vernieuwd ) www.tattooron.nl en een Facebook pagina en ik ben te zien op Ned 1 het programma ‘over mijn lijk’ waar ik bij een kandidaat ( Mark) nog een wens vervul die op zijn bucketlist staat, hij wil graag nog een tattoo laten zetten.

*-Bedankt Ron voor het beantwoorden van deze vragen!

Tattoo Ron crew