Home / Tattoo informatie / Cover up tattoo

Cover up tattoo

Wat is een cover up?

Als je nog wel een tattoo wilt maar niet hetgeen je nu hebt dan zou je een cover up tattoo kunnen overwegen. De oude tatoeage zou je kunnen laten bedekken met een nieuwe tattoo. Deze nieuwe tattoo is een cover up. De oude tattoo wordt niet bijgewerkt, maar compleet bedekt door een nieuwe afbeelding. Daarom is de nieuwe tattoo eigenlijk altijd groter dan de bestaande tattoo. Als het op de juiste manier gebeurt is er niets meer te zien van de oude tattoo.

Een cover up tattoo wordt meestal in kleur gezet. Door het gebruik van kleuren zijn er meer mogelijkheden om de oude tatoeage te bedekken. Als je oude tattoo vrij licht is zijn er ook mogelijkheden om een nieuwe tattoo in Black & grey er over te laten zetten. Cover ups zijn vaak duurder dan een nieuwe tattoo. Veelal wordt een cover up op maat getekend en zal meer tijd in beslag nemen omdat men voorzichtiger te werk moet gaan. Neem die tijd ook i.v.m. de uiteindelijke resultaten en ga niet af op de prijs die een tatoeëerder vraagt, maar liever op zijn of haar ervaringen en ideeën.

Het tatoeëren van een cover-up

Lang niet iedere tatoeëerder is thuis in het zetten van een cover up tattoo. Het is een heel ander verhaal dan het zetten van een nieuwe tattoo. Het vereist een creatieve kijk op het bedekken van de oude afbeelding. Een oude afbeelding moet getransformeerd worden naar iets nieuws, een hele uitdaging. Het tatoeëren van een cover up is vaak een beperking voor de artiest, maar aan de andere kant ook een grote uitdaging. Er zijn veel tattoo artiesten die weigeren om andermans werk op te knappen, maar er zijn gelukkig ook een groot aantal die de uitdaging prachtig vinden om een ergernis te veranderen in een nieuw creatief ontwerp d.m.v een cover up tattoo.

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn voor de tatoeëerder om lichte en donkere stukken uit de oude tatoeage te gebruiken voor schaduw en diepte in de nieuwe afbeelding.

Daarnaast is het belangrijk om je niet vast te pinnen op 1 idee. Het moet allemaal maar net passen. Als je duidelijk aan geeft wat je graag zou willen kan de tattoo artiest daarmee aan de slag. Hoe meer mogelijkheden jij in je hoofd open laat, hoe meer opties de tatoeëerder heeft om een geslaagd nieuw ontwerp te maken.

Check het portfolio van de tattoo artiesten als je besluit te gaan kijken wat er mogelijk is. Kijk of degene al meerdere cover ups heeft gedaan en of het mooi gedaan is.

Kijk hier voor andere mogelijkheden om je tattoo te laten verwijderen.