Home / Tattoo informatie / Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Gelukkig is een tattoo verwijderen op diverse manieren een mogelijkheid om een verkeerde keus te herstellen. We hebben allemaal dingen in ons verleden die we liever vergeten – een fase die we door gingen, een relatie, of gewoon een moment van waanzin. Meestal kunnen we gewoon verder gaan en opnieuw beginnen. Een tatoeage is dan helaas nog wel zichtbaar en soms een herinnering aan een slechte beslissing.

Als de liefde is uitgedoofd, moet meestal ook de naam van de ex op de bovenarm het ontgelden. Prominent voorbeeld: Angelina Jolie (33) die zich ontdeed van de naam van haar ex-man Billy Bob Thornton (52) op haar linker bovenarm. Daar worden nu de lengte- en breedtegraden van de geboorteplaatsen van hun vier kinderen vermeld.

Hieronder worden een aantal manieren beschreven waarmee een tatoeage te verwijderen is.

Tattoo verwijderen met laser

De meest effectieve aanpak is laseren, waarbij het maar zelden tot de vorming van littekenweefsel komt. Het gaat zo: de kortegolfstraling van het laserlicht dringt via de bovenste laag van de huid door tot de tattoo. Daar genereert de laser een micro-explosie waardoor de kleurstof openbarst. De behandeling moet bij voorkeur door een specialist met een passende opleiding worden uitgevoerd.

Klik hier voor meer “Laser” info.

Cover Up

Dit is het laten plaatsen van een nieuw aangemeten tattoo, over de oude heen. Het bedekt (covered) op een onopvallende manier de oude tattoo.

Klik hier voor meer “Cover up” info.

Operatieve verwijdering

Een tattoo kan chirurgisch verwijderd worden door het totale beeld weg te snijden waarna de wond dichtgenaaid wordt. Niet de meest mooie manier want je houdt altijd een litteken. Soms wordt de huid eerst opgerekt door onder de tatoeage een ballon te plaatsen.

Tattoo wegschuren?

Een ander, maar zelden gebruikt alternatief is dermabrasie: daarbij wordt de tatoeage als het ware afgeschraapt. Tattoo verwijderen met deze chirurgische ingreep kent echter een groot risico van blijvende littekens.

Plus- en minpool

Een andere methode van tattoo verwijderen die soms gebruikt wordt, is die met een min- en een pluspool. Naast de tattoo wordt een minpool geplaatst en met een pluspool wordt heen en weer over de tatoeage bewogen. Hierdoor worden de moleculen van de ingebrachte inkt van de tatoeage stuk geschoten en wordt de opperhuid verwijderd. Vervolgens gaat het inktpigment van de afbeelding in de korst zitten. De korst neemt de kleurstoffen op en laat vanzelf een keer los, met de kleurpigmenten. Je opperhuid wordt hiermee weggebrand. Als je daarna een middeltje op de wond smeert, zou het toegevoegde lood de inkt uit de huid halen.

Prikpen

Een andere optie is een verwijdering met behulp van een prikpennetje. Hiermee wordt de huid aangestipt. Er ontstaan kleine openingen, waardoor de kleurstoffen naar buiten komen. Het resultaat is al na één behandeling te zien.

Doe-het-zelf cremes

Naast al deze oplossingen bestaan er natuurlijk ook nog de min of meer discutabele cremes die er voor zouden zorgen dat je tattoo vervaagd.

O.a. Tat B Gone en Tattoo-Off

IPL

In plaats van laser wordt sinds kort ook met licht gepulsed (dit noemt men IPL – Intense Pulse Light). Deze methode is minder pijnlijk dan de ‘normale laser’ maar wel meer effectief.
IPL doet wel meer pijn aan je portemonnee.