Home / Tattoo informatie / Tattoo artiest worden

Tattoo artiest worden

We zien deze vraag keer op keer: “Ik wil ​​tattoo artiest worden, wat moet ik doen?” Het korte antwoord is: “geduld en hard werken.”

Vandaag zullen we kijken naar wat er nodig is om een ​​’echte’ tatoeëerder te worden en naar de oplichtingspraktijken die beweren dat tattoo artiest worden een kwestie is van een paar cursussen.

Tattoo scholen en opleidingen

Er zijn momenteel een handje vol “tattoo scholen” die beweren dat ze u alles bieden wat u nodig hebt om ​​tattoo artiest te worden. De meeste van deze programma’s duren hooguit een paar weken en tegen de tijd dat je klaar bent met zo’n “opleiding” ben je vaak flink wat geld lichter, maar heb je een mooi certificaat voor aan de muur (zo’n certificaat heeft helaas geen waarde, maar het klinkt wel interessant). Deze cursussen worden vaak aangeboden door de “artiesten” die niet voldoende verdienen met hun shop. Vaak zien we ook dat deze zogenaamde “leermeesters” het vak zelf niet beheersen, maar wel commercieel zijn ingesteld.

Géén “Tattoo School” of “Online Tattoo Training” kan ooit de plaats innemen van een traditionele stage. En die mogelijkheden zijn er zeker! Diverse fantastische artiesten hebben ‘leerlingen’ die op een zeer vakkundige manier het vak wordt geleerd. Er zijn genoeg goede artiesten die het vak willen doorgeven, als je maar talent en potentie hebt. Niet voor bakken met geld, maar om het vak te laten bestaan.

Tattoo leerplek

Tattoo artiest worden via de traditionele en volgens ons de beste manier is een stageplek in een professionele tattoo studio. Een goede tatoeëerder zal je alles leren, van sterilisatie tot de kleinste nuances van het zetten van een tattoo. Tegenwoordig krijgen shops tientallen mailtjes met de vraag of ze het kunnen leren, daardoor worden natuurlijk alleen de mensen met echt talent er uit gepikt.

In het begin zul je veel moeten meekijken, tekenen en hand en span diensten moeten verrichten voordat je überhaupt een machine mag vasthouden. Er zijn zoveel aspecten die een belangrijke rol spelen in dit vak dat het wel een aantal jaren duurt voor je dit weet. Na lange tijd te hebben meegekeken wordt er vaak begonnen met het gratis tatoeages aanbrengen aan je vrienden, die ermee instemmen dat je jouw stempel drukt op hun huid. Dit alles natuurlijk onder het toeziend oog van de ‘meester’. Langzaam zul je toewerken naar het zetten van tattoos voor de helft van de prijs en uiteindelijk de volle prijs. Deze ontwikkeling kan jaren duren, afhankelijk van de leraar en zijn schema.

Goede tattoo artiesten laten hun leerlingen niet eerder gaan voordat ze tevreden zijn met hun werk. Iedere ‘apprentice’ (leerling) zal altijd verwijzen naar de artiest als hun mentor.

Tattoo Seminars

Professionele Tattoo artiesten geven regelmatig seminars tattoo conventies over de hele wereld. Deze seminars zijn niet bedoeld om je te leren “hoe je moet tatoeëren, maar “hoe je beter tatoeëert”.

Deze seminars worden meestal gehost door tattoo professionals, vaak gericht op een specifieke niche als “black & grey” of “foto realisme ‘.

Tattoo artiest worden, wat je moet doen.

Als  je een professionele tattoo artiest wilt worden, Tattoo artiest wordendie serieus bezig is, zonder mensen te verminken zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit proces te starten.

1. Begin met tekenen – Een leraar zal willen zien hoe goed je kunt tekenen. Dit zal zeker een van de eerste dingen zijn waar hij of zij om vraagt. Teken alles wat je maar kunt bedenken en niet alleen je favoriete stijl. Niet iedereen wil jouw stijl voor een tatoeage. Je moet veelzijdig en creatief zijn.

2. Ga eens in de shops kijken – Rekening houden met een leerling is een grote verantwoordelijkheid voor een tattoo-artiest en doorzettingsvermogen is de sleutel om iemand te overtuigen om het jou te leren (mits de artiest hier heil in ziet). Ga naar de lokale tattoo shop en laat zien wat je in je mars hebt.

3. Het is niet goedkoop – Je moet vooruit plannen, in het begin verdien je weinig tot niks en zul je wel jezelf moeten kunnen onderhouden. Je moet geld achter de hand hebben voordat je op reis gaat naar tatoeages. Als je je niet financieel voorbereid, dan moet je op zoek gaan naar een parttime baan om te betalen voor je tattoo onderwijs.

De stappen die nodig zijn om een professionele tatoeëerder te worden lijken misschien moeilijk, maar de eerste dag dat je betaald wordt voor je hobby, maakt alles goed.

Tegenwoordig zijn er bijzonder veel tattoo artist wannabee’s, maar doe het op de juiste manier! We zien zoveel idiote en dramatische dingen voorbij komen, dat we je alleen maar kunnen adviseren om deze weg te volgen. Kijk hier voor meer tattoo informatie

Tattoo informatie