Home / Tattoo informatie / Tattoo tips

Tattoo tips

Een goed gezette tattoo kan prachtig zijn. In de afgelopen jaren hebben we een aantal tattoo tips verzameld en gehoord van liefhebbers en artiesten die je kunnen helpen op weg naar de tattoo van je dromen. Of het nu gaat om het kiezen van een artiest of de plaats van een tattoo op het lichaam. We hopen dat je iets hebt aan onze tattoo tips.

Neem de tijd

Neem de tijd

Ik weet dat het laten zetten van een nieuwe tatoeage spannend is en dat het, als je uiteindelijk een beslissing hebt gemaakt, moeilijk is om te wachten. Maar dit is niet iets om overhaast te doen. Als je echt een tattoo wilt waar je gelukkig mee kunt zijn, zal het wel wat tijd in beslag nemen. Dus, relax, en wees niet overhaast om geïnkt te worden. Een tattoo laten zetten is niet zo moeilijk, een tattoo kiezen voor de rest van je leven is wel erg moeilijk. Het is daarom dan ook verstandig om eens rustig om je heen te kijken wat zoal de mogelijkheden zijn. Ga op zoek naar een artiest die je kan voorzien van een tattoo waar je trots op bent, een nieuwe auto kopen doe je ook niet bij de eerste de beste dealer. Houdt er ook rekening mee dat de betere artiesten een wachttijd hebben.

Portfolio

Portfolio

Géén tattoo artiest is gelijk, ze hebben allemaal hun eigen stijl en hun zwakke en sterke punten. Als je op zoek gaat naar iemand die jouw droom tattoo kan zetten is het belangrijk dat je op zoek gaat naar artiesten die mooie strakke tattoos kunnen zetten in de stijl die jij graag zou willen. Als iemand waanzinnig goed is in portretten, betekend dat niet dat diegene ook thuis is in bijv. lettering tattoos. Via fotomateriaal en portfolio’s van de tattoo artiesten kun je al een beetje een indruk krijgen wat je van een tatoeëerder kunt verwachten.

Je hoeft geen professor te zijn om kwaliteit te kunnen onderscheiden van ‘scratchwerk’. Of je nu foto’s bekijkt in het portfolio van een tattoo artiest of een live voorbeeld bekijkt, kijk goed! Het is gemakkelijk om je te laten verbluffen door mooie plaatjes. Raak niet verstrikt in deze val! Kijk goed naar de lijnen. Ze moeten glad zijn, niet springerig of gekarteld of beverig. Kleuren moeten mooi, helder en vol zijn, zonder lichte vlekken. Kleur en schaduw verlopen moeten mooi en vloeiend zijn. Cirkels moeten eruit zien als cirkels, niet als ovalen. Wees objectief! Ga ook eens kijken op tattoo conventies, hier zie je een verzameling nationale en internationale tattoo artiesten die hun kunsten vertonen.

Plaatsing op het lichaam

Plaatsing op het lichaam

Tatoeages zijn bedoel om het lichaam te accentueren, niet om de boel te ontwrichten. Dat een tattoo meeloopt met de natuurlijke vormen van een lichaam of lichaamsdeel ziet er simpelweg het mooist en meest natuurlijk uit. Voor een mooi schilderij koop je ook geen lijst die vele malen te groot is. Sommige tattoos komen het meest tot hun recht op een vlakke ondergrond zoals je rug of borst. Maar andere tattoos zijn juist mooi op een arm of een been. Een goede artiest kan je hier het best in begeleiden.

Kleiner, dus simpeler

Kleiner, dus simpeler

Verschillende stijlen of tattoos komen beter tot hun recht met het juiste formaat. Een kunstwerk op doek of papier is anders dan op je huid. Op je huid is minder mogelijk en het zou mooi zijn als je tattoo er over een aantal jaren nog steeds mooi uitziet. Een traditionele roos zal een stuk kleiner kunnen als een realistische roos. Veel details op een klein stukje huid gaat niet goed, hoe meer detail, hoe groter het zou moeten. Teksten die te klein zijn zullen na verloop van tijd dicht vloeien.

Schoon & fris

Schoon & fris

Helaas leven we in een tijd waar een tatoeage letterlijk de dood van een klant kan betekenen als de juiste procedures niet strikt worden uitgevoerd. Naalden en installaties moeten goed worden gesteriliseerd, kruisbesmetting en strikte sterilisatie technieken moeten in acht worden genomen, want een ziekte kan zich snel verspreiden. Als je denkt dat een naald en een beetje inkt alles is wat je nodig hebt om een ​​tattoo te zetten … think again!

Vertrouw je artiest

Vertrouw je artiest

Van grootte tot plaats op het lichaam, van details tot algemeen advies over een ontwerp. Doe iets met het advies van een tattoo artiest, het is tenslotte hun vakgebied. In de meeste gevallen is het de opzet van een artiest om jouw droom tattoo te zetten, het liefst nog mooier als je gedacht had. Uiteindelijk ben je als klant een wandelend visitekaartje.

Aanbetaling

Aanbetaling

Wanneer je een afspraak maakt voor het laten plaatsen van tattoo moet je er in de meeste gevallen rekening mee houden dat er een aanbetaling gevraagd zal worden. Meestal bedraagt het bedrag zo’n 25% van het totaal bedrag. Houd er ook rekening mee dat niet iedere shop een pin-automaat heeft geïnstalleerd. Je kunt vooraf ook de studio opbellen om exact te horen waarop je moet rekenen.

Alcohol & drugs

Alcohol & drugs

Je kan het beste 48 uur voor het plaatsen van de tattoo geen alcohol, drugs of andere bloedverdunnende middelen zo als asperine en ibuprofen gebruiken, dit beïnvloedt de tattoo. Wanneer er drank genuttigd wordt is de kans op bloeden enorm toegenomen en zal dit de inkt uit de huid drukken en zal de tattoo eerder doen verbleken. Wanneer een studiohouder merkt , ruikt of te horen krijgt dat je alcoholische drank hebt gebruikt, dan loop je de kans dat je met een halve tattoo de stoel kunt verlaten.

Eten & drinken

Eten & drinken

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt moet je minimaal een half uur van te voren een goede maaltijd hebben genuttigd. Je zult merken dat dit zeer belangrijk is. Wanneer de artiest begint met het plaatsen van de tattoo, dan zal de suikerspiegel zeer snel dalen wat kan leiden tot flauwte. Een blikje cola meenemen is ook niet onverstandig. Voel je je een beetje flauw worden, dan volstaat in de meeste gevallen een glas cola. Mensen die suikerziekte hebben moeten dit melden bij de artiest!Drink een uur van te voren 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreedt en de inkt mee uitbloedt.

Stoorzenders

Stoorzenders

Mobiele telefoons kun je beter even uitschakelen bij binnenkomst in een tattoo studio. Het is heel vervelend voor de tattoo artiest om steeds die verschillende melodietjes aan te moeten horen. Ook kan het zijn wanneer de mobiele telefoon af gaat de artiest schrikt en buiten de lijn schiet. Het is dus verstandig om de mobiele telefoon uit te schakelen en voorkom dit soort situaties De meeste studio-eigenaars houden er niet van wanneer je met kleine kinderen de zaak inloopt , er zijn mensen die met kinderwagen en al een tattoo uit komen zoeken. Zowel voor jou, de medemens, de kleine zelf en de artiest is het niet echt prettig. Laat die kleine lekker thuis dan heb je zelf ook alle tijd om een keuze te maken welke tattoo je wilt hebben.

Luister naar anderen

Luister naar anderen

Andere liefhebbers kunnen een goede bron voor je zijn. Als ze een goede ervaring hebben gehad, zullen ze ook jou deze artiest aanraden. En als ze een slechte ervaring hebben gehad, weet ik zeker dat ze je waarschuwen om niet dezelfde fout te maken! Vraag eens rond. Als je iemand ziet lopen met een mooie tatoeage, wees niet bang om hen te vragen waar ze het hebben laten zetten! De meesten van ons houden er van om te praten over onze tatoeages. Het is uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid om te kiezen voor een kunstenaar die de reinheid van een chirurg heeft en het talent van een tekenmeester. Vaak betekent dit dat je geld en tijd moet investeren en dat je soms moet reizen naar een artiest voor de tattoo die je wilt. Toch zal dit alles de moeite waard zijn, want het is een investering in wat uiteindelijk een permanente kunstwerk is.

Tattoo tips