Home / Tattoo stijlen / Indian Tattoo

Indian Tattoo

Er waren diverse redenen waarom de Indianen getatoeëerd werden. Mannen van een winnende stam kregen een tatoeage als teken van hun overwinning. Er werden verschillende afbeeldingen en tekens gebruikt om onderscheid te maken tussen de stammen en regio’s waardoor de afkomst van de Indianen aan hun tattoo kon worden herkend.

Indianen geloofden dat tattoos hen bovennatuurlijke krachten gaven. Indianen tatoeëerden de afbeeldingen van het dier, object, mythische wezen of zelfs god wiens kracht ze op die manier hoopten over te nemen.

Vandaag de dag zijn veel mensen gefascineerd door de Indianen en hun manier van leven in harmonie met en met respect voor de natuur. De vraag naar Indianen tattoos is dan ook groot. Het is vaak zeer fijn en gedetailleerd werk. Dat kan gaan van typische Indianen afbeeldingen zoals wolven, veren en totempalen, tot aan afbeeldingen met een meer Westerse inslag zoals adelaars, paarden en andere dieren. Ook tattoos van spirituele gidsen zijn populair. Vrouwen kiezen dan weer vaker voor een tattoo van een “dreamweaver”, een geweven amulet dat de drager ervan vrijwaart van kwade dromen en slechte invloeden in de nacht.

De cultuur en leefwijze van de Indianen spreekt veel mensen aan, mede ook door de diepgang en spiritualiteit die er onlosmakelijk mee verbonden is.