Home / Inkerviews met diverse tattoo artiesten. / Herco van Tattoo Herco in Olst

Herco van Tattoo Herco in Olst

Het “Inkerview” van deze maand hebben we gedaan met Herco van Dermagrafisch Illustrator Tattoo Herco in Olst. We hebben voor Tattoo Herco gekozen vanwege de mooie strakke tattoos die er gezet worden, z’n creatieve brein en het feit dat je hier eigenlijk voor alle stijlen terecht kunt. Daarnaast spelen o.a. de klantvriendelijkheid, de sfeer en de uitstraling van de tattoo shop een grote rol!

We mochten Herco “inkerviewen” , met als resultaat deze leuke antwoorden!

Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in Tattoo’s?

Zo rond de leeftijd van 9 jaar, had een oom die op zee zat. Ben toen bij mijzelf gaan prikken op die leeftijd en niet veel later bij vriendjes.

Wanneer heb je de eerste tattoo gezet?

Toen ik een jaar of 10 was. Bij een klas genoot. Dit was natuurlijk met een naaldje en een potje Oost-Indische inkt. Toen ik 16 jaar was heb ik mijn eerste “echte” Tattoo gezet, mij ingeschreven in de kamer van koophandel en heb het daarna dagelijks gedaan. Nu, 33 jaar later, heb ik er nog steeds veel plezier in.

Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?

Mijn familie vond het in 1 woord VERSCHRIKKELIJK!! En volgens mij nog steeds, niemand van mijn familie (ouders, broers en zusters)heeft tattoos, uitgezonderd die oom dus.

Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?.

Ik begin iedere morgen om 08.00 uur met het beantwoorden van mijn e-mails, maak teken opdrachten en houdt mijn website up to date. Dit doe ik tot 9.30 uur. Ga dan tot 10.00 uur met mijn vrouw en crew koffie drinken en om 10.00 uur komt de eerste klant. Ik tatoeëer van 10.00 uur tot 17.00 uur . Van 17.00 uur tot 18.00 uur pauze, hierna ga ik weer tekenen, foto’s van de gemaakte tattoos op internet zetten en weer de mails beantwoorden, dit doe ik dan weer tot 20.00 uur.

Lekker druk, maar het is iets wat ik graag doe.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Moeilijke vraag zeg. Vroeger stond ik bekend om mijn Darkside Tattoos. (iets wat ik nog steeds heel graag doe by the way) Tegenwoordig maak ik ook heel graag een full colour portrait of een new school tattoo. Dus als ik mijn stijl zou moeten omschrijven zou het een “All-round Realistic met een Darkside knipoog en een toefje kleur als afsluiting” noemen. Hahaha.

Zijn er bepaalde stijlen die je niet doet?

Ja, het echte old school zeg maar, zoals hartjes, ankertjes, zigeuner meisje en zo. Deze tattoos zette ik 30 jaar geleden en wil ze nu niet meer doen, ik hou van een uitdaging.

Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?

Ja zeker, dat zijn o.a. Bob Tyrrell, Mike DeVries, Paul Acker, Jack Ribeiro, Darrin White, Paul Booth, Victor Portugal, Alex de Pase en Roman Abrego om er een paar op te noemen.

Heb je wel eens bijzondere, genante of ongebruikelijke dingen beleeft als Tattoo artiest?

Eigenlijk zijn dit er teveel om op te noemen.

Ben je momenteel bezig met grote projecten?

Ik doe bijna niet anders. De meeste tattoos die ik zet zijn complete sleeves, rugstukken e.d. Deze zijn te volgen op mijn site in de gallery “In-Progress” Ben op dit ogenblik bezig met een leerlinge, Marisca, en zij zal straks o.a. de kleinere tattoos voor haar rekening nemen, iets wat ik nu nog zelf doe en ook met veel plezier.

Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?

Hierover heb ik een uitgesproken mening: Het maakt mij geen mieter uit WIE het is, als het maar een GEZELLIGE klant is!

Ik werk meerdere uren aan een klant en is het dan een chagrijnige zak, dan heb ik een kloten tijd, hoe mooi de Tattoo ook is.

Doe mij maar een klant waar ik het de hele sessie gezellig mee heb, dan maakt het mij niet uit wie het is! (Als zij maar mooi en 25 jaar is, hahaha)

Ga je ook conventies doen dit jaar?

Hiermee ben ik 5 jaar geleden mee gestopt, heb het jaren achtereen gedaan, heb er geen tijd meer voor en geen zin meer in. Misschien komt het weer????

Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?

Heb je even?

Deze moeten ze godve#-%#! allemaal ophan#$*_-/#! en godve#-%#!…….aan de klo/#-$%# in #@!%^

Nee serieus, het is gewoonweg een plaag!! En wat doen we normaal gesproken met plagen………

Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?

Ik heb een Wacom Cintiq 21 UX, dit is een computer teken scherm. Hierop kun je heel mooi digitale paintings maken. Dit maak ik nog wel eens voor vrienden………als er tijd voor is.

Dinsdags heb ik vrij in de zaak en ga dan samen met mijn maat T-Shirts, Mokken, Merchandice e.d. ontwerpen, en deze bedrukken, dan wel laseren met onze machines die bij mijn maat in zijn zaak staan opgesteld. Op deze manier ben ik toch lekker creatief bezig.

Heb je nog andere hobby’s?

Motorrijden met mijn vrienden.

Heb je nog overige informatie over jezelf die je wilt delen?

Ik heb GEEN Parkinson!!! en ben niet ziek, op een keer aan de schijt na, mankeert mij helemaal niets!!!

Dit is wat bepaalde personen over mij zeggen, denk dat het afgunst is dat ik het wel druk heb in de zaak, ik weet ook verder niet hoe het in de wereld komt, maar kan er wel om slapen hoor.

Na ruim 33 jaar vind ik tatoeëren nog steeds het mooiste vak wat er is.

-Hoe vind je onze website?

Echt Top! En hoe vind je mijn website?

Doe je ook aan Social media? Zo ja: url’s graag?

www.tattooherco.com

www.myspace.com/tattooherco

Bedankt voor het interview!

Graag gedaan

Klik hier voor de Bedrijfspresentatie van Tattoo Herco!

Geef een reactie

Je email adres zal niet zichtbaar zijn.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*