Home / Tattoo betekenissen / Anker tattoo
Anker tatoeage

Anker tattoo

De anker tattoo heeft vanuit het verleden vaak een maritieme betekenis, zeelui hadden deze tattoo vaak. De wat minder bekende betekenis werd gebruikt door de eerste Christenen als vervanging van het kruis aangezien deze o.a. door de Grieken verboden was. Zo konden ze toch hun identiteit laten zien.

Het ankertje heeft als belangrijkste betekenis een stevige basis die alle moeilijkheden kan weerstaan. Dit kun je letterlijk zien als een anker in de zee die een boot bij alle water- en weer condities op z’n plek houdt, maar je kan het ook symbolisch zien als een teken waar mensen zich aan vast houden. Zo heeft het in het geloof-hoop-liefde symbool de betekenis van hoop waar mensen zich aan vast willen houden. Maar voor Christenen is het b.v. het vasthouden aan hun geloof in Christus, dat dit geloof verankerd ligt in hun ziel. Ook kun je het zien als het verlangen naar of vasthouden aan thuis, want daar waar het anker wordt uitgegooid is meestal de plek waar thuis, land is bereikt. Thuis waar veiligheid en stabiliteit is.

Vaak betekent de anker tattoo ook “redding” voor mensen, als iemand b.v. een ankertje heeft staan met de naam van zijn of haar geliefde, zal deze liefde in die persoons bestaan verankerd liggen, wat voor hem / haar redding uit een minder gelukkig bestaan kan betekenen. Ook kan er b.v een land, een datum e.d. bij staan, welke in hun bestaan verankerd ligt.

Bron: tonsoftattoos.com