Home / Tattoo betekenissen / Biker Tattoos
Biker tattoo

Biker Tattoos

Het rijden op een motorfiets staat voor het gevoel van vrijheid en de biker tatoeages weerspiegelen dit. Deze gewaagde, opvallende, opstandige ontwerpen zijn een symbool van de open weg. Ze werden vaak ontworpen om een ​​bericht te sturen of lidmaatschap te verklaren aan een organisatie.

Harley Davidson Tattoos

Een tijkd geleden werden biker tatoeages geassocieerd met criminelen en ze werden gezet met handgemaakte apparatuur en geïmproviseerde inkten. Maar de tijden zijn veranderd en de biker is veel meer mainstream geworden: veel weekend bikers hebben conventionele banen en krijgen hun tatoeages in een legitieme tattoo shop.

Je kent ze als je ze ziet, maar wat zijn de essentiële elementen van biker tattoo ontwerpen?

Ze hebben allemaal de old-school look en een aantal gebruikelijke thema’s:

Schedels: de meest populaire keuze is de schedel of een skelet, in combinatie met vlammen, een slang, gloeiende ogen, etc.
Eagles: die staan symbool voor de Verenigde Staten en een gemeenschappelijke keuze voor bikers, die zijn meestal erg vaderlandslievend.
Een motorfiets of motor onderdelen (meestal de motor).
De Amerikaanse vlag.
Hearts: dit zijn een gemeenschappelijk thema voor de dames, meestal in combinatie met strikken, linten of prikkeldraad, etc.

Andere “old school” tatoeages zijn populaire keuzes voor bikers, zoals vrouwen, dolken, draken en brandende banden. Ze zijn meestal geplaatst op de schouders, want het is een goede plek om ze te laten zien.

Harley Davidson Tattoos

Veel biker tatoeages zijn voorzien van de Harley Davidson naam of het logo, soms op zichzelf en soms als onderdeel van een ingewikkeld design. Uiteraard staat een Harley Davidson tattoo voor de ​​passie voor Harley Davidson motorfietsen. Het vertegenwoordigt ook de liefde voor vrijheid.

Harley tatoeages worden meestal gecombineerd met:

Eagles of adelaar vleugels: het zijn zeer Amerikaanse symbolen en ook een deel van het Harley Davidson logo.
Bar and Shield logo: het traditionele oranje en zwarte Harley motief.