Home / Tattoo betekenissen / Enkel tattoo, de voordelen en de nadelen.
Enkel tattoo

Enkel tattoo, de voordelen en de nadelen.

De enkel is een van de meest voorkomende plaatsen voor een meisje of een vrouw om een tatoeage te laten zetten (naast de onderrug), omdat enkel tatoeages bepaalde voordelen hebben ten opzichte van andere tatoeages:

Een vrouwenenkel is een zeer delicate plaats en zorgt voor een visueel betoverende bezienswaardigheid.
Tatoeages die rond de enkel zijn opvallend en breng de focus op de benen.
Een ander voordeel is dat een enkel tattoo eenvoudig te bedekken is, maar het is ook gemakkelijk te laten zien als u klaar bent om te pronken.
Aangezien de meeste enkel tattoos relatief klein zijn, ze zijn meestal relatief goedkoop.

De enkel tattoo en de nadelen:

Het laten zetten van een enkel tattoo kan pijnlijk zijn omdat de huid zo dicht bij het bot is in dat gebied.
Sommige afbeeldingen komen minder mooi uit door de vorm van de enkel. Kleinere details vervagen sneller en een klein enkel ontwerp wordt mogelijk niet zo scherp als je zou verwachten. Een nieuwe enkel tatoeage is meer vatbaar voor infecties dan tatoeagesop andere plaatsen. De enkel is namelijk moeilijker schoon te houden omdat het zo dicht bij de grond is.

Veel mensen hebben een tatoeage op de buitenkant enkel, maar er zijn veel meer opties voor het plaatsen. De binnenkant van de enkel is ook een goede plek voor een leuke en eenvoudige tatoeage. Voor een meer dramatische look, kunt u geïnkt op de achterkant van uw enkel. De voorkant van de enkel is ideaal om de aandacht op je been te leggen. En bij een tattoo rondom je been, zoals bijv. een rozenkrans tattoo kunt je het inkt van alle kanten laten zien.