Home / Tattoo betekenissen / Geisha Tattoos

Geisha Tattoos

De Geisha tattoo designs zijn verbonden met Japan en haar rijke cultuur, en Japan wordt geassocieerd met genade, geraffineerde vormen, subtiele kleuren, sake, karate, kimono’s, en andere wonderen van de oosterse wereld.

Bij het woord ‘geisha’ denken de meeste westerlingen direct aan een prostituee. Toch is een geisha, in Kyoto worden ze trouwens geiko genoemd, voornamelijk een gezelschapsdame en dan in de “gewone” betekenis van het woord. Bij feesten, etentjes of andere bijeenkomsten is het de taak van de geisha’s de (mannelijke) gasten bezig te houden met een gesprek, zang, dans en muziek. Het is ook haar taak om de gast zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen. Hierbij kan seks wel meespelen maar is en was zeker niet de hoofdzaak of het doel.

De meest herkenbare Geisha tattoo ontwerpen zijn van een dansende vrouw in kimono omringd door rondvliegende kersenbloesem. Het is aan te raden een Geisha tattoo te laten zetten door een bekwame tattoo artiest, hij moet de Japanse schoonheid en raffinement in een kleine tattoo kunnen vastleggen.