Home / Tattoo betekenissen / Klok tattoo, inspiratie en de betekenis
Klok tattoo

Klok tattoo, inspiratie en de betekenis

De klok tattoo is nog steeds populair. Of het gaat om een tattoo met afbeeldingen van een klok of een horloge, er zijn verschillende variaties en uitvoeringen. Digitale klokken, staande klokken, en zakhorloges kunnen allemaal worden ingedeeld in klok tatoeages. Klok tatoeages kunnen een diepe symbolische waarde hebben en worden gezet bij zowel mannen als vrouwen. Klok tatoeages worden ook vaak gekozen als decoratieve tatoeage of als opvulling. In dit artikel bespreken we de betekenissen en geven we een aantal voorbeelden. Misschien geeft het weer wat inspiratie voor je volgende tattoo project.

Klok tatoeages zie je bij verschillende mensen en om verschillende redenen. Vroeger hadden deze tatoeages vaak een negatieve betekenis. Toen werd de klok tatoeage beschouwd als een gevangenis tatoeage. Deze tattoos werden vaak gedragen door bendes en criminelen die achter de tralies zaten. Ze dienden meestal als een soort trofee en ze lieten vaak zien hoe lang men in de gevangenis had gezeten. Tegenwoordig heeft de klok tatoeage een veel positievere betekenis.

Gezond verstand zegt ons dat de klok tattoo “de tijd” symboliseert.  In ons leven moeten we ons altijd bewust zijn van de tijd. Getallen worden ook vaak betrokken bij ons leven. Een van de redenen waarom iemand een afbeelding van een klok zou willen zou een ​​speciaal moment in je leven kunnen. Dit kan verwijzen naar een trouwdag, je verjaardag, verjaardag van uw kind, of zelfs een overlijden.

Verschillende soorten

Klok tatoeages kunnen voorkomen in veel verschillende varianten. Alles met een klok kan in aanmerking komen voor deze categorie. Zoals gootvaders klokken, zakhorloges, digitale klokken, koekoeksklokken, stopwatchen, en bijvoorbeeld vintage horloges.

Sommige klok tattoo designs kunnen er apart en creatief uitzien. Soms zie je afbeeldingen van een smeltende klok. Dit specifieke klok ontwerp kan “het passeren van de tijd” symboliseren. De smeltende klok tatoeage betekent vaak hoe belangrijk het is om de tijd niet aan je voorbij te laten gaan. Het kan ons eraan herinneren om te genieten van elk moment dat we hebben en om die kans te grijpen. Een andere variatie van deze klok tatoeages laten de interne onderdelen van de klok zien.