Home / Tattoo betekenissen / Kompas Tattoos en de betekenis

Kompas Tattoos en de betekenis

Een kompas is een populaire tattoo die van een lange, eervolle maritieme traditie getuigt. Kompas tatoeages werden lange tijd geassocieerd met zeekooplieden en lijken met hun rijke symboliek erg op de nautische ster. In het begin van de zeevaart waren de sterren aan de hemel en een kompas de enige navigatiemiddelen die zeemannen hadden om door onbekende wateren te varen. Hierdoor is de symboliek van het kompas als tattoo zeer belangrijk.

Kompas tatoeages werden vaak gebruikt als talisman om een zeeman veilig door de gevaarlijke zeeën te laten navigeren.

Een zeeman met een kompas tatoeage had meer kans om veilig thuis te keren na een lange reis op zee. Deze symboliek is nog steeds belangrijk, voor zowel zeelieden als landrotten.

Ontwerpen van kompas tattoos worden zelden op zichzelf gebruikt. Ze worden vaak gecombineerd met andere maritieme symbolen, zoals de nautische ster, schepen, ankers en soms ook zeedieren. Een zwaluw is ook een symbool dat vaak in combinatie met een kompas tattoo wordt gezet. Hierdoor brengt de tatoeage extra geluk. Dit symbolische geluk kan door iedereen worden genoten, of je nu wel of niet van de open zee houdt.