Home / Tattoo betekenissen / Lotus tatoeage en de betekenissen
Lotus tattoo betekenis

Lotus tatoeage en de betekenissen

De lotus tattoo is een veel geziene afbeelding. De reden om lotussen te beschrijven uit het oogpunt van de tattoowereld is omdat ze veel voorkomen als onderdeel van tatoeages maar ook alleenstaand. Ze komen in veel verschillende betekenissen voor en niet alleen als religieus symbool worden gebruikt (het is het symbool van de leer van het boeddhisme) maar ook voor de schoonheid en de andere betekenissen ervan.

De lotus is een symbool welke veel gebruikt wordt in de Japanse tattoo kunst. Kort door de bocht gesproken is de betekenis mysterie, waarheid en (weder-)geboorte zowel van lichaam als geest. De bloem is heilig voor hindoes, boeddhisten, Egyptenaren, Chinezen en Japanners. Andere betekenissen van de lotus kunnen worden afgelezen aan kleur of aan aantallen.

De bloeiende lotus is ook symbool voor wat ‘verlichting’ wordt genoemd. Daarmee wordt bedoeld het tot volle bloei komen van de bloem, het tot volle inzicht komen van het menselijk bestaan met al zijn lijden en geluk, niet alleen voor je zelf maar voor al het leven om je heen.

Lotus tattoo voorbeelden

 

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tatoeage waar je trots op kunt zijn.