Home / Tattoo betekenissen / Skelet Tattoos

Skelet Tattoos

Een tattoo die altijd met enige regelmaat wordt gezet, is die van een skelet. Skelet tatoeages kunnen op twee verschillende manieren worden gezet. De eerste manier is net zoals die van een schedel (skull), maar dan het hele skelet in plaats van alleen de skull. De tweede manier is om een skelet te laten tatoeëren als een kloppende representatie van de botten in je lichaam. Met een skelet tattoo die op deze manier is gezet ziet je lichaam eruit alsof het onder een röntgenapparaat ligt: de botten zijn door de huid heen te zien.

Skelet tattoos, op welke manier dan ook gezet, kunnen er niet alleen extreem cool uitzien, ze hebben ook een grote symbolische betekenis. Eén van deze betekenissen is de zinspeling op leven en dood: door de dood op deze manier te aanvaarden, kan iemand het leven des te meer te waarderen.

Vroeger hadden dit type tatoeages een slechte reputatie, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die optimaal gebruik maken van hun creatieve kant en skelet tatoeages creëren die een lust zijn voor het oog. Deze tattoos behoren allang niet meer alleen toe aan de rebellen of asocialen in onze samenleving. Ze zijn er voor vrijwel iedereen om van te houden.