Home / Tattoo betekenissen / Spinnenweb tattoo
Spinnenweb tattoo

Spinnenweb tattoo

De spinnenweb tattoo (vaak op de elleboog geplaatst) is een tattoo met diverse betekenissen.

De spinnenweb tattoo betekent vaak dat men in het gevang heeft gezeten. Het aantal ringen geeft hierbij ‘zittijd’ aan.
De oorsprong ligt dan ook in het gevangeniswezen waar deze tattoo als symbool stond voor moord op een medegevangene. Dit was gelijk een waarschuwing voor anderen om niet bij deze drager in de buurt te komen.

Het spinnenweb is tevens een haat-symbool. Gedragen door racisten geeft het aan dat ze iemand vermoord hebben. Het aantal ringen verteld soms hoeveel mensen.

Een spinnenweb om de linkerelleboog kan volgens sommigen betekenen dat de drager een pistool of revolver bij zich heeft en niet schroomt deze te gebruiken. In Rusland wordt het spinnenweb op de hand geplaatst tussen duim en wijsvinger bij dieven. Is er een spinnetje in het web geplaatst dan betreft het een drugsverslaafde.

Tegenwoordig wordt deze tattoo ook wel gedragen door mensen die bovengenoemde betekenissen niet kennen aangezien de hedendaagse betekenis veranderd is naar ‘Gevangen binnen het systeem’.
Daarnaast geven mensen tegenwoordig eigen betekenissen aan hun tattoos. Het design is bijvoorbeeld ook erg gewild in de Old School en New School style en niet meer alleen op de ellebogen. Dit is ook omdat er makkelijk huid mee opgevuld kan worden.

Bron: Tonsoftattoos.com