Home / Tattoo betekenissen / Tribal Tattoo

Tribal Tattoo

Tribal tatoeages zijn al sinds de vroege jaren 1990 in. Terwijl hun populariteit iets afneemt, zijn ze nog steeds going strong.

Voordelen van een tribal tattoo:

Een tribal tattoo bestaat uit veel zwarte inkt, wat goed stand houdt en minder vaak vervaagd dan gekleurde inktsoorten. Tribal tattoos zijn kun je goed naar jouw ideeën laten ontwerpen. Tribal tattoos hebben een grote visuele aantrekkingskracht. Hun dikke, zwarte gebogen lijnen en in elkaar grijpende patronen lenen zich goed voor diverse lichaamsdelen. Zoals de bovenarm (in de vorm van een tribale armband, bijvoorbeeld), de rug of de onderrug.

Nadelen van tribal tattoos:

Tatoeage verwijderen dmv laser werkt niet erg goed op die grote stukken zwarte inkt. Ze laten coveren met een andere tatoeage  werkt niet. Het vinden van een tattoo artiest of tattoo shop is niet gemakkelijk als je een traditioneel ontwerp wilt van een bepaalde stam. Als je een een imitatie van een traditioneel tribal design krijgt, moet je in gedachten houden dat je misschien de oorspronkelijke stam leden beledigd. Dit is vooral het geval bij Ta Moko, dat is een vorm van gezins-en persoonlijke identificatie van het Maori volk. Het kopiëren van hun ontwerpen is eigenlijk een vorm van identiteitsdiefstal.

De tribal stijlen die we vandaag de dag zien zijn afkomstig uit diverse oude stammen zoals die van Borneo, de Haida, de indianen, de Keltische stammen, de Maori en de andere Polynesische stammen.

De vormen en motieven van deze tribal tatoeages zijn diep geworteld in de mythologie van de stam en de blik op de wereld. De traditionele tatoeëerder heeft tot doel de sociale en religieuze waarden van de stam te weerspiegelen in zijn tattoo ontwerpen. Terugkerende thema’s zijn de rituelen van de stam, de voorouders, de oorsprong van de wereld en de relatie met de goden.

Kijk voor diverse voorbeelden op Tattoovoorbeeld.nl