Home / Tattoo betekenissen / Voet tattoos

Voet tattoos

Voet tatoeages zie je steeds vaker en creëren een opvallende look. De huid op de voet is vrij gevoelig, en niet alle mensen zijn dapper genoeg om hun voeten te laten te tatoeëren. Hoe dunner de huidlaag boven het bot is , hoe gevoeliger het tatoeëren. De voet is een mooie plaats voor een tattoo.

Je ziet meer vrouwen dan mannen met een voet tattoo, omdat de ontwerpen vaak fijntjes zijn en mannen meer de neiging hebben om te kiezen voor wat grotere designs. Voet tatoeages zijn ook erg discreet, niemand kan ze zien, tenzij je dat wilt. Ze zijn ook niet erg duur vanwege de vrij kleine omvang.

Nazorg Tips

Hier zijn enkele voetverzorging tips voor een kortere herstelperiode:

Ivm het schuren van een schoen over de tattoo is het aan te raden om slippers te dragen. Als je schoenen moet dragen, draag dan 2 paar sokken. De beste periode voor het nemen van een tattoo op je voet is in de zomer. Rol je broek op als ze steeds de tatoeage raken.
Houd je tatoeage uit de zon.Houd je voeten schoon, neem af en toe een gewone voetbad met warm water en een milde zeep. Droog ze door te deppen met een handdoek, niet wrijven. Houd de tattoo soepel door het toepassen van een goede zalf (Bepanthen). Maak het niet te vochtig en wrijf niet over tattoo.
Ga niet zwemmen totdat het genezingsproces is voorbij.
Houd in gedachten dat het lopen moeilijk kon zijn de eerste paar dagen als gevolg van pijn in de voet. Neem als het mogelijk is een paar dagen vrij van het werk.
Zoek een tatoeëerder die ervaring heeft met het zetten van voet tatoeages.

Rondlopen op blote voeten kan leiden tot een ander probleem – infectie. Voeten, zoals we allemaal weten, zijn moeilijker schoon te houden dan andere delen van het lichaam. Hoewel het vrij zeldzaam is om een infectie te krijgen van een professionele tatoeage, is het mogelijk en met een tattoo op je voet is deze kans iets groter.

 

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.