Home / Tattoo betekenissen / Voet tattoos, gevoelig maar erg mooi en discreet

Voet tattoos, gevoelig maar erg mooi en discreet

Voet tattoos zie je steeds vaker en creëren een opvallende look. De huid op de voet is vrij gevoelig, en niet alle mensen zijn dapper genoeg om hun voeten te laten te tatoeëren. Hoe dunner de huidlaag boven het bot is, hoe gevoeliger het tatoeëren. De voet is een mooie plaats voor tatoeages.

Je ziet meer vrouwen dan mannen met een voet tatoeage, omdat de ontwerpen vaak fijntjes zijn en mannen meer de neiging hebben om te kiezen voor wat grotere designs. Voet tatoeages zijn discreet, niemand kan ze zien, tenzij je dat wilt. Ze zijn ook niet heel duur vanwege de vrij kleine omvang.

Nazorg Tips

Hier zijn enkele voetverzorging tips voor een kortere herstelperiode:

I.v.m. het schuren van een schoen over de tatoeage is het aan te raden om slippers te dragen. Als je schoenen moet dragen, draag dan 2 paar sokken. De beste periode voor het nemen van een afbeelding op je voet is in de zomer. Rol je broek op als de broekspijpen steeds de tattoo raken.
Houd je tatoeage uit de zon. Houd je voeten schoon, neem af en toe een voetbad met warm water en een milde zeep. Droog je voeten door te deppen. Houd de huid soepel door het toepassen van een goede zalf (Bepanthen). Maak het niet te vochtig en wrijf niet over het verse inkt. Ga niet zwemmen tot het genezing is en houd in gedachten dat het lopen moeilijk kan zijn de eerste paar dagen. Neem als het mogelijk is een paar dagen vrij van het werk.

Infecties

Rondlopen op blote voeten kan leiden tot een ander probleem – infectie. Voeten, zoals we allemaal weten, zijn moeilijker schoon te houden dan andere delen van het lichaam. Hoewel het vrij zeldzaam is om een infectie te krijgen van professionele tattoos, is het mogelijk en met een tattoo op je voet is deze kans iets groter.