Home / Tattoo nieuws / 14,5 uur in de rij voor een bijzondere tatoeage

14,5 uur in de rij voor een bijzondere tatoeage

Vanwege het grote succes tikte de door Viacom-zender Spike georganiseerde tattoo-estafette niet de geplande 12, maar 14,5 uur aan!

Met slechts één doel voor ogen – het inzamelen van donaties voor Movement On The Ground – bundelden Ink Master presentator Dennis Weening, juryleden Robert Aalbers en Vinnie Stones en tattoo artists Cliona, Ferry, Jeroen, Jio, Kim, Laura, Peter, Renee en Rinalds hun krachten. De tattoo artists tatoeëerden vandaag gezamenlijk meer dan 14,5 uur lang een grote diversiteit aan tattoo’s. De artiesten doneerden zo niet alleen hun tijd, maar ook hun bijzondere skills aan de actie: elk canvas ging met een, ter plekke ontworpen, originele tatoeage naar huis.

De actie was een groot succes, al ver voordat Dennis de deuren opende stonden mensen in de rij voor de Ink Master Pop-up Tattoo Shop. Vroeg in de middag bleek het animo zo groot, dat de organisatie de rij moest sluiten. In shifts van 2 personen per keer, hebben de negen Ink Master tattoo artists in totaal 43 tatoeages gezet. Om iedereen te kunnen voorzien van een tatoeage naar wens, werd de actie met 2,5 uur verlengd. Volhardend om hun steentje aan de actie bij te kunnen dragen hebben sommige mensen bijna 15 uur in de rij gestaan, in afwachting van hun tatoeage. 

De dag stond volledig in het teken van het ophalen van donaties voor Movement On The Ground en om het doel zo goed mogelijk te ondersteunen werd een minimum bijdrage van € 70,00 gevraagd aan de canvassen. De tattoo artists werkten gefocust door in verschillende shifts. Influencers Thijs Holtmaat, Lara Hensen, Laura van de Wijgaart en Gieaux kwamen langs en ook Robin, bekend van MTV’s Ex on the Beach, liet een tattoo zetten.

Dennis Weening liet voor de bijzondere estafette wederom een arm versieren. Tijdens de opnames van Ink Master werd hij door collega en jurylid Robert Aalbers al onder handen genomen met een ontwerp van een tijger. Vandaag was zijn andere collega en jurylid Vinnie Stones aan de beurt, met als eindresultaat een prachtige cobra op zijn andere arm.

TV zender Spike staat voor full contact en action driven television, met een mix van creativiteit en reality. Als er een organisatie is die deze waarden deelt, is het Movement On The Ground. Aan de randen van Europa maakt Movement On The Ground dagelijks impact door samen met vluchtelingen en de lokale bevolking de vluchtelingencrisis te bestrijden. Met lef, ambitie en doorzettingsvermogen wordt elke dag het verschil gemaakt en worden mensenlevens veranderd. Beide organisaties gaan door waar andere stoppen en geven vol gas totdat hun doel bereikt is.  

Nina Schmitz, Movement On The Ground: “Geweldig dat er zoveel mensen langs zijn gekomen om een tattoo te laten zetten die voor hen een speciale betekenis heeft. Dat is niet alleen goed voor de donaties en de aandacht voor Movement On The Ground, het doet ook denken aan alle mensen die op de vlucht zijn en allemaal hun eigen verhaal met zich meedragen. Bijzonder om daar op een dag als vandaag extra bij stil te staan.”

Dennis Weening: “Ik ben ontzettend trots dat al deze mensen vandaag langs zijn gekomen en dat onze artists zoveel tattoos hebben gezet voor Movement On The Ground. Met deze actie hebben we letterlijk en figuurlijk onze Ink Master stempel achtergelaten in Rotterdam!”

Om 00.30 uur sloten de deuren van de Ink Master Pop-Up Tattoo Shop en konden alle canvassen, Dennis, Robert, Vinnie en de tattoo artists van Ink Master: Meesters van de Lage Landen samen met Movement On The Ground terugkijken op een prachtig resultaat. Get Inked, Get Involved!

Bekijk hier alvast een korte sfeerimpressie!

Ink Master: Meesters van de Lage Landen staat garant voor heftige eliminaties, het testen van de creativiteit van de deelnemers en verbluffende tattoo ontwerpen. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Hij wordt bijgestaan doorgerenommeerde juryleden Robert Aalbers en Vinnie Stones. Zij kijken streng – doch rechtvaardig – naar de skills van de shopvertegenwoordigers: creativiteit, techniek én doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld. De duo’s worden tot het uiterste getest om te bepalen of zij alles in huis hebben om met de felbegeerde titel: Meesters van de Lage Landen naar huis te gaan.

Bekijk maandag de derde aflevering van Ink Master: Meesters van de Lage Landen. De strijd tussen de zes overgebleven shops gaat onverminderd voort. Deze week staat geometrie en strak lijnwerk centraal. De shops krijgen daarin een lesje van een oude meester. Voor het beoordelen van de geometrische eliminatietattoo krijgt de jury hulp van een specialist.

Ink Master: Meesters van de Lage Landen, elke maandag om 21.30 uur op Spike, dé Full Contact zender van Nederland. #InkmasterLL