Home / Tattoo nieuws / ‘The Story of my Lines’

‘The Story of my Lines’

ALMELO – Vanaf zondag 26 maart is in Kunsthal Hof 88 de tattoo fototentoonstelling ‘The Story of my Lines’ te zien. De tattoo fototentoonstelling ‘The Story of my Lines’ is in samenwerking met vier tattooartiesten en gerenommeerd fotograaf Rob Nijhuis tot stand gekomen. Tijdens deze unieke tentoonstelling zijn grootformaat foto’s te zien van verschillende modellen waarbij de tattookunst centraal staat. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 16 april 2023 en de toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Kunsthal Hof 88 heeft in samenwerking met vier tattooartiesten (Wesley van Zwart Bloed Enschede, Gerrit van Sailors & Crooks Almelo, Robin van Zwart Bloed Enschede en Eelco van 71Tattoos Enschede) en portretfotograaf Rob Nijhuis een tattoo fototentoonstelling vormgegeven waarbij de tattookunst centraal staat. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn ruim 25 modellen met uiteenlopende tatoeages gefotografeerd waarbij de foto’s op grootformaat zijn afgedrukt. Door middel van de tattoo fototentoonstelling wil de Almelose Kunsthal samen met de betrokken artiesten laten zien dat tattookunst een plek vaste plek verdiend binnen het Nederlandse kunstlandschap en dat tattookunst behoort tot één van de meest populaire kunstvormen onder de Nederlandse bevolking.

Naast de fototentoonstelling zal er een historische overzicht in vorm van een tijdlijn over de geschiedenis van de tattookunst aanwezig zijn en is er één ruimte binnen Kunsthal Hof 88 geheel ingericht als tattooshop zodat de bezoekers alle in’s & out’s van de tattookunst kunnen ervaren. Ook organiseert Kunsthal Hof 88 meerdere activiteiten rondom de tattoo fototentoonstelling waaronder een lezing over fotografie, een demonstratie van het tatoeëren en een interactief vragengesprek met de betrokken tattooartiesten. Alle informatie over de tentoonstelling en de activiteiten is te vinden via de website van de kunsthal.

Fotograaf Rob Nijhuis heeft naam gemaakt binnen de architectuur- en interieurfotografie. De laatste jaren timmert Rob aan de weg met zijn bijzondere portretexposities waardoor hij erg graag wou meewerken aan dit bijzondere tattooproject. Wesley Kempees van Zwart Bloed staat bekend om zijn unieke black & grey stijl waarbij vaak urban invloeden te herkennen zijn. Zijn collega Robin Sapuletej is daarentegen gespecialiseerd in blackwork, geometrische tattoostijlen en Maori-Polinesian. Gerrit Grootenhaar is niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten bekend om zijn realistische en veelal kleurrijke kunstwerken waar Eelco van 71Tattoos zich heeft toegelegd op het tatoeëren van portretten.