Home / Tattoo nieuws / Amerikaanse stad helpt werklozen bij verwijderen tatoeages

Amerikaanse stad helpt werklozen bij verwijderen tatoeages

Tatoeages in het gezicht laten verwijderen op kosten van de overheid? Dat kan. In de Amerikaanse San Pablo worden namelijk werkloze bewoners geholpen bij het verwijderen van oude plaatjes die de zoektocht naar een baan bemoeilijken.

San Pablo kent een werkloosheid van 15,6 procent (twee keer het Amerikaanse gemiddelde) en dat vraagt om drastische maatregelen, meldt het lokale Contra Costa Times. Zo bleek uit eerder onderzoek dat tatoeages – althans, de zichtbare – niet handig zijn als iemand op gesprek komt voor een baan.

Sollicitatiecursus inbegrepen

Voor 50 dollar kunnen inwoners van San Pablo hun tatoeages laten verwijderen; mensen van buiten de gemeente kunnen dat tegen het hogere, maar nog steeds schappelijke bedrag van 75 dollar doen. Het verwijderen van tatoeages loopt normaal in de honderden dollars per sessie.

Er zitten wel voorwaarden aan de regeling. Het moet namelijk om een zichtbare tatoeage gaan. In dat geval biedt de gemeente tien lasersessies aan, alsmede een reeks workshops van acht weken over solliciteren en het zoeken naar een baan. Ook een cursus van vier weken over verantwoord geld uitgeven hoort bij het pakket. Wie alles met succes doorloopt, krijgt de helft van de kosten weer terug.

Naast de lokale overheid is ook de San Pablo Economic Development Corporation en het New Skin Adult Tattoo Removal betrokken bij het project. Over meer vacatures bij die laatste naam is vooralsnog niks bekend.

Bron: nrc