Home / Tattoo nieuws / Bescherm je tattoo tegen de zon!

Bescherm je tattoo tegen de zon!

De zomer is weer in het land en dat zorgt ervoor dat veel mensen weer genieten van de warme zonnestralen. Heerlijk in de zon, even ontspannen en even weg van alle stress en zorgen.Het is geen geheim dat veel zon slecht kan zijn voor je huid en dat geld zeker voor je tatoeages. Ultraviolette stralen geven een mooie bronzen kleur aan je huid, maar halen het leven uit je tattoos. Hoe meer je zont, hoe meer de inkt zal vervagen en je tattoo doen veranderen van briljant tot saai.

Als je graag in de zon ligt smeer je kunstwerken dan goed in. Gebruik een zonnebrand met een hoge factor (minimaal factor 30) of een sunblock als je wilt dat de kleuren van je tattoos mooi en helder blijven.

Zonnebanken

Hoe zit het met zonnebanken? Indoor zonaanbidders lopen net zoveel risico als bij het bruinbakken in de zon, misschien nog wel meer, omdat de ultraviolette stralen veel meer geconcentreerd zijn. Verbranden van de huid beschadigt een tattoo zelfs meer dan langzaam bruinen. Nogmaals, als je moet het doen, bescherm uw inkt!

Zomer

Als je niet ligt te bakken in de zon, loop je dan geen risico? Meestal niet, maar de meesten van ons worden vaker blootgesteld aan de zon dan we denken. Rijden met je arm uit het raam, buiten staan te praten en zelfs in de schaduw kun je nog verbranden door weerkaatsing van de zon. Het is verstandig om met warm, zonnig weer gewoon je inkt goed in te smeren.

Nieuwe tattoo

Gebruik geen zonnebrand of sunblock op een nieuwe of verse tatoeage – volg de nazorg instructies van je tattoo artiest op en houd je tatoeage bedekt met kleding voor de eerste paar weken. Je kunt gebruik maken van sunblock of zonnebrand zodra je tattoo is vervelt en genezen is. Maar sunblock alleen is niet genoeg om met je nieuwe tattoo langere tijd in de zon te gaan liggen. Het wordt aangeraden om zeker 3 maanden te wachten tot je tatoeage volledig genezen is voordat je uitgebreid van de zon gaat genieten en dan nog is het verstandig om je goed in te smeren.

Zwemmen

Houd er rekening mee dat je zeker 4 weken beter niet kunt gaan zwemmen, chloor en andere chemicaliën die in het zwemwater zitten, kunnen je nieuwe tatoeage ernstig beschadigen en verbleken. Ook loop je kans op ontstekingen door de bacteriën die in het water aanwezig zijn.
Kortom blijf voor alle zekerheid 4 weken uit het zwemwater!

Je tattoo is een investering en met de juiste zorg zal het nog vele jaren mooi blijven. Het kost weinig moeite om het te bedekken of om het goed in te smeren. Wees er zuinig op en geniet van het heerlijke weer!