Home / Tattoo nieuws / Copycats, wees creatief

Copycats, wees creatief

Het is eigenlijk te zot voor woorden dat we nog regelmatig foto’s van andere, ‘betere’ artiesten tegenkomen in het portfolio van erkende tattoo artiesten in Nederland.

We checken zeer regelmatig foto’s van de erkende shops op de diverse websites en op bijvoorbeeld Facebook. En komen nog steeds dat soort praktijken tegen. Foto’s van tattoos die gezet zijn door bijvoorbeeld grote internationale artiesten worden gewoon 1 op 1 overgenomen en gebruikt als portfolio. Waanzin. Als je dan de rest van het gezette werk bekijkt zie je vrijwel meteen dat het totaal niet past bij de stijl en de kwaliteit. Vaak springen dat soort foto’s er ook meteen uit. Portretten die allemaal een vreemde stand van ogen hebben. En waarvan het schaduwwerk niet optimaal is en dan zie je ineens een portret waarvan je de bek openvalt.

Mensen verwachten de kwaliteit die ze terugvinden in een portfolio, ze worden dus gewoon op het verkeerde been gezet.

Daarnaast zien we vrij vaak dat tatoeages gewoon overgenomen worden door anderen. Het zal je toch gebeuren. Je hebt een schitterend stuk laten ontwerpen met allerlei persoonlijke elementen erin verwerkt. En je komt iemand tegen die precies dezelfde tatoeage heeft, vreselijk!

Rechtstreeks gekopieerd

Natuurlijk wordt er gekeken naar het werk van andere artiesten en wordt daar inspiratie uitgehaald. Maar het is meer dan waardeloos dat dit soort kunstwerken gewoon rechtstreeks gekopieerd worden.

RESPECTEER HET WERK VAN ANDEREN EN AL HELEMAAL DE PERSOON DIE HET HEEFT LATEN ONTWERPEN EN ER MEE LOOPT!

Wat we ook veel zien is dat veel artiesten hun foto’s plaatsen zonder watermerk. Op die manier wordt het ook wel erg gemakkelijk om die foto’s over te nemen. We zijn bezig om daar passende oplossingen voor te vinden. Als we foto’s van bekende artiesten tegenkomen spelen we die vaak door naar de originele artiest in de hoop dat ze een reactie bij dit soort foto’s zetten.

We vinden het te ver gaan dat je op die manier mensen op het verkeerde been zet. Klanten worden afgescheept met een tatoeage die niet eens in de buurt komt van de voorbeelden die worden gebruikt als portfolio. Dat moet toch stoppen.

Oproep

We willen toch een aantal artiesten vragen om nog eens grondig hun website of Facebook pagina te checken om te kijken of er misschien per ongeluk ook foto’s van andere artiesten tussen zijn gekomen. Op die manier krijgt iedereen een eerlijke indruk van de kwaliteit van hun misschien toekomstige kunstwerk! Mocht het niet aangepast worden dan gaan we er van uit dat het werkelijk jullie eigen werk is en dat artiesten als Bob Tyrell en Andy Engel jullie foto’s gebruiken en zullen we deze mensen daar op aanspreken!