Home / Tattoo nieuws / De getatoeëerde dames van Pit Bulls & Parolees

De getatoeëerde dames van Pit Bulls & Parolees

In het televisieprogramma Pit Bulls & Parolees, uitgezonden op Animal Planet, zie je heel wat tattoos voorbijkomen. Niet alleen de ‘Parolees’ zitten onder de inkt, ook Tia Maria Torres, de oprichter van Villalobos Rescue Centre, en haar dochters Tania en Mariah hebben een voorliefde voor tatoeages in allerlei stijlen. In het televisieprogramma dat je kunt bekijken via internet en tv, ligt de focus vanzelfsprekend op de honden. Maar wij zetten de tattoos van deze dames in het zonnetje.

The Wolf Man van Tia Maria Torres

Toen een ver familielid van Tia een wolfshond (een kruising tussen een gedomesticeerde hond en een wolf) bij haar dumpte, was ze verkocht. Deze dieren waren een tijd zeer populair door de film White Fang, tot men erachter kwam dat de honden wel erg veel wolfachtige trekjes hadden. Met name het gehuil viel niet zo in de smaak bij de nieuwe baasjes, die dan ook massaal deze honden wegdeden. Torres begon met het opvangen van wolfshonden en Villalobos was geboren. Op haar arm heeft ze een portret van Lon Chaney Jr., in zijn rol van The Wolf Man: een horrorfilm over een weerwolf uit 1941. Wat Torres niet wist toen ze de tattoo liet zetten, is dat Lon Chaney Jr. haar peetvader was. Op dezelfde arm heeft ze een uil en een raaf, haar ‘spirit animals’. Op haar rechterarm prijkt Duke, een pitbull die Tia redde toen ze werd aangevallen door een agressieve haan.

Tania’s sleeve met de zeven hoofdzonden

De liefde voor honden, en pitbulls in het bijzonder, heeft Tia doorgegeven aan haar beide dochters. Tania heeft haar overleden hond Bluie vereeuwigd op haar dijbeen, maar haar sleeve met de zeven hoofdzonden is nog opvallender. Een spiegel symboliseert ijdelheid, een oog met een bom als pupil staat voor wraak, vraatzucht wordt verbeeld door een demonische vrouw met haar mond open voor het volgende hapje, een zandloper staat voor luiheid, een giftige appel voor jaloezie, een portret van een mooie vrouw voor lust en juwelen symboliseren hebzucht.

Cobravrouw van Mariah

Jongste dochter Mariah heeft waarschijnlijk de meeste tatoeages. Eentje die direct in het oog springt is de grote tattoo op haar bovenarm van een vrouwenhoofd met een slangentong. Midden jaren ’90 reisde Mariah’s moeder Tia met vijf wolven en wolfshonden af naar Sri Lanka voor de opnames van The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo. Ze bracht een houten beeldje mee naar huis, dat door een lokale ambachtsman was gemaakt. Het beeldje stelde een ‘cobravrouw’ voor, een soort godin, die staat voor de kracht van vrouwen. Dit verhaal sprak Mariah zo aan, dat ze besloot dat de cobravrouw een plekje op haar lichaam verdiende. Naast deze tattoo heeft Mariah onder andere een tatoeage van haar pitbull Sloth laten zetten.