Home / Tattoo nieuws / De opmars van de Holocaust tattoo

De opmars van de Holocaust tattoo

Een opmerkelijke trend in tatoeageland: Israëlische jongeren tatoeëren en masse hun grootouders Holocaust-nummer op de arm.

Vergeet sterretjes en tribals, Holocaust nummers zijn het helemaal. Terwijl sommige joden juist proberen hun pijnlijke familieverleden te vergeten, vereeuwigen anderen het met inkt op hun lichaam.

Walgelijk
“Ik heb het gedaan om mijn generatie eraan te blijven herinneren”, zegt de 21-jarige Eli Sagir in de The New York Times. “Want als mensen de Holocaust vergeten, kan het zo nog een keer gebeuren.” Ze werkt als caissière bij een supermarkt in het hart van Jeruzalem en wordt er minstens tien keer per dag op aangesproken “Sommigen vinden het walgelijk. Ik zou het lijden van mijn grootvader bagatelliseren.” Maar anderen vinden het juist mooi, vertelt Sagir. “Een manier om een brug te slaan tussen het heden en het verleden.”

Nieuwsgierig naar het resultaat? Klik hier voor een slideshow.

Bron: BNR.nl

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tatoeage waar je trots op kunt zijn.