Home / Inkerviews met diverse tattoo artiesten. / Erwin van Studio 44 Tattoos

Erwin van Studio 44 Tattoos

Deze keer hadden we een ‘Inkerview’ met de man achter Studio 44 tattoos in Zoetermeer, Erwin de Werd.

*-Op welke leeftijd raakte je geïnteresseerd in tattoo’s? Erwin van Studio44 tattoos

Ik denk dat ik begin 20 was toen ik met interesse ging kijken naar getatoeëerde rock helden.

*-Wanneer heb je de eerste tattoo gezet?

In 2009 zette ik mijn eerste schreden op het tattoo vlak na jarenlang als illustrator te hebben gewerkt.

*-Hoe vonden je Familie en vrienden het dat je ging tatoeëren?

Ik kom uit een vrijwel tattooloze familie en werd gewaardeerd als illustrator/ artiest. Toen ik mezelf ging tatoeëren en na een leuke leerperiode ook nog eens als tatoeëerder ging werken, hadden sommige mensen het idee dat ik degradeerde. Uit eindelijk zagen de meeste mensen wel dat het succesvol was en dat dit een goede en logische beslissing was.

*-Kun je een gemiddelde dag als tattoo artiest beschrijven?

Anders dan veel andere shops, werk ik van 9.00 uur tot 19.30 uur, van maandag t/m vrijdag. Ik werk uitsluitend op afspraak en doe met bijna alle klanten een intake gesprek om te brainstormen over de tattoo. Dit is nodig omdat ik geen flash gebruik, maar alles (enkele uitzonderingen op nadrukkelijk verzoek daar gelaten) exclusief ontwerp. Ik doe eerst een intake gesprek en daarna staat de eerste klant op de stoep. Meestal is de eerste sessie van de dag een lange sessie en daarna doe ik de kleinere tattoos of korte sessies. (2 tot 6 klanten per dag, afhankelijk van de lengte van de sessies). Van 18.00 uur tot 19.30 uur doe ik weer intake gesprekken.

*-Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Fijn en gedetailleerd, eigenlijk doe ik meerdere stijlen.

*-Zijn er bepaalde stijlen die je niet doet?

Niet echt, maar ik heb wel een duidelijke voorkeur.

*-Zie je ook bepaalde artiesten als “inspiratie bron”?

Ik kijk naar veel artiesten voor inspiratie, dat hoeft niet specifiek een bepaalde artiest of stijl te zijn. Ik vind o.a. het werk van Joe Miller erg mooi.

*-Heb je wel eens bijzondere, gênante of ongebruikelijke dingen beleeft als tattoo artiest?

Ik hoor wel veel bijzondere of behoorlijk intieme verhalen van klanten, soms triest of spannend, maar ook vaak lachwekkend!

*-Ben je momenteel bezig met grote projecten?

Ja, vele. De agenda staat de komende 11 maanden vol met leuke projecten. Momenteel ben ik bezig met een coole “Biomechanical” sleeve waar ik erg enthousiast van word en nog wat mooie fantasy en Oriëntaalse projecten. Skulls, Fantasy en Mythologisch maar ook portretten vind ik te gek om te doen.

*-Als je iemand mocht tatoeëren (wie dan ook), wie zou dat dan zijn?

Gene Simmons en Paul Stanley(KISS), Arnold Schwarzenegger en Eddie van Halen (Van Halen) vind ik iconen. Het lijkt me geweldig om uren met deze inspirerende mannen te ouwehoeren over van alles. Zij hebben ondanks hun achtergrond en nationaliteit de absolute top bereikt en zeker van Gene Simmons valt te leren hoe je het maximale uit je hobby kunt halen 😉

*-Welke conventies ga je doen dit jaar?

Dit jaar niet meer, maar in maart zal ik zeker weer in Ahoy staan en ik ben voornemend volgend jaar ook Alkmaar en misschien eens een of meer buitenlandse conventies te doen, gewoon omdat dat mij een leuke ervaring lijkt.

*-Wat vind jij van de “Scratchers” in ons land?

Ik maak me er steeds hoe minder druk om….het is geen concurrentie, maar uiteraard slaat de ergernis telkens weer toe als er weer wat opgelapt moet worden. Onbegrijpelijk hoe mensen dit in stand houden door goedkoop en snel te willen….

Ook de GGD en het ministerie maken zich schuldig door prutsers veel te makkelijk een vergunning te verlenen zodat ze “legaal” kunnen gaan prutsen. Lang leve Tattoo Platform!

*-Houd je je ook bezig met andere vormen van “Art“, zoals bijv. schilderen of tekenen?

Sterker nog, tekenen en schilderen is mijn oorspronkelijke vak! Als illustrator voor o.a. boeken, pretparken en artist impressions, deed ik allerlei stijlen en technieken. Ik doe nog wel eens wat werk voor o.a. Duinrell en Ouwehands dierenpark, gewoon omdat het veel te leuk is en dan alleen af en toe op een zondagje want doordeweeks is het niet meer te combineren.

*-Heb je nog andere hobby’s?

Ik speel gitaar in een rock/ Hardrock cover band. Thuis zit ik nog wel eens achter de drums en verder verzamel ik gitaren en wat marvell of film collectebles (Leuk voor in de Shop! 😉 Het leukste vind ik toch de vakanties met mijn gezin…Heel Rock ’n roll…;-) (Getrouwd met Stella en we hebben 2 prachtige zoontjes van 13, Bo en Luke)

*-Heb je nog overige informatie over jezelf die je wilt delen?

We hebben met Studio 44 tattoos hele leuke plannen voor de komende maanden Dus hou de site, Facebook en instagram in de gaten!!!

*-Doe je ook aan Social media? Zo ja: url’s graag?

Facebook en Instagram, te vinden onder Studio44tattoos

*-Bedankt voor het beantwoorden van deze vragen!

Graag gedaan 😉