Home / Tattoo nieuws / In deze film en series spelen tattoos een hoofdrol
In deze film en series spelen tattoos een hoofdrol

In deze film en series spelen tattoos een hoofdrol

Ken je het heerlijke gevoel als je een paar taken van je to-dolijst af kunt strepen? Je huis is weer om door een ringetje te halen, de boodschappen zijn binnen en dankzij sim only vergelijken heb je ook nog eens wat geld bespaard. Dat kun je mooi investeren in een abonnement op een online videodienst of een ouderwetse dvd-box. Als liefhebber van tattoos mag je deze series en film niet missen.

Prison Break

Lincoln Burrows zit in de penarie. Hij wordt beschuldigd van een moord die hij niet gepleegd heeft en degene die hij omgebracht zou hebben is ook nog eens de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten. Binnen enkele maanden wordt hij geëxecuteerd, maar niet als het aan zijn broer Michael Scofield ligt. Hij bedenkt een ingenieus plan om Lincolns onschuld te bewijzen en hem uit de gevangenis te krijgen. Hiervoor moet hij wel eerst de plattegrond van de gevangenis en allerlei andere bruikbare informatie in code op zijn lichaam laten tatoeëren en een gewapende overval plegen. Op die manier kan hij zijn broer van binnenuit bevrijden.

In 2009 leek de serie na vier seizoenen ten einde te zijn, maar in 2017 verscheen er toch nog een vijfde seizoen. Dominic Purcell, die Lincoln Burrow speelt, kondigde enige tijd geleden zelfs een zesde seizoen aan. Maar sinds acteur Wentworth Miller, die de rol van Michael Scofield voor zijn rekening nam, aankondigde geen heteroseksuele personages meer te willen spelen, blijft het zeer waarschijnlijk toch bij vijf.

Blindspot

De FBI wordt naar Times Square gehaald, want hier is een grote sporttas achtergelaten en men vreest voor een terroristische aanslag. In de tas blijkt echter geen bom maar een naakte vrouw te zitten, wiens lichaam volledig bedekt is met tatoeages in allerlei stijlen. De vrouw heeft geen idee wie ze is en hoe ze op Times Square in een tas terecht is gekomen. Daarom wordt ze ‘Jane Doe’ genoemd. Al snel blijkt dat al haar tattoos verwijzen naar een misdaad die al gepleegd is, of nog gepleegd gaat worden. Een speciaal team gaat aan de slag om het mysterie achter de tattoos te ontrafelen. Want wie heeft de tatoeages gezet en welke rol speelt Jane Doe zelf in het verhaal?

Memento

Memento is de tweede lange speelfilm die Christopher Nolan, onder andere bekend van Interstellar en Tenet, regisseerde. Guy Pearce speelt Leonard Shelby, een man die door een klap op zijn hoofd lijdt aan geheugenverlies. Tot het moment van de inbraak, waar hij de klap kreeg en zijn vrouw omgebracht werd, kan hij zich alles nog herinneren. Hij kan alleen geen nieuwe herinneringen aanmaken. Lastig, want Shelby wil koste wat het kost de moordenaar van zijn vrouw vinden. Hij maakt polaroidfoto’s en laat belangrijke aanwijzingen op zijn lichaam tatoeëren.