Home / Tattoo nieuws / Ink Master – Meesters van de Lage Landen op Spike
Crew Ink Master

Ink Master – Meesters van de Lage Landen op Spike

Marco Roelofs, tattooliefhebber en voormalig frontman van de punkband Heideroosjes, is de presentator van het nieuwe lokale Spike-programma Ink Master – Meesters van de Lage Landen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Dave Navarro, de host van de Amerikaanse tattoosensatie Ink Master. De gerenommeerde tattoo artists Errol Buwalda en Morrison Schiffmacher nemen plaats als vaste juryleden. Samen beoordelen zij met hun jarenlange ervaring en expertise de tien tattoo artists die tijdens een keiharde afvalrace er alles aan doen om de eerste Ink Master van de Lage Landen te worden. Ink Master – Meesters van de Lage Landen is vanaf 15 mei iedere maandag om 22.00 uur te zien op Viacom-zender Spike.

Maak kennis met de jury

Jury Ink Master

V.l.n.r: Morrison Schiffmacher, Marco Roelofs, Errol Buwalda

Marco Roelofs (1974) is een Nederlands zanger en tekstschrijver, voornamelijk bekend van de punkrockband Heideroosjes. Daarnaast is hij theatermaker, schrijver en is hij programmeur bij muziektempel de Effenaar in Eindhoven. Als TV-presentator maakte hij jarenlang sfeerverslagen van o.a. Pinkpop. Samen met zijn nieuwe band STAVAST heeft hij onlangs een nieuw album gelanceerd.

Morrison Schiffmacher (1990) verlaat al op 16-jarige leeftijd haar opleiding om haar vader Henk Schiffmacher te volgen in het tatoeëren. Samen met Tycho Veldhoen, de zoon van kunstenaar Aat Veldhoen, heeft zij haar eigen tattoo studio in hartje Amsterdam.

Als ‘ouwe rot in het vak‘ en met al meer dan 25 jaar ervaring behoort Errol Buwalda tot de top tattoo artists van ons land. Hij staat bekend om zijn vakmanschap en zijn olieverfschilderijen. Op dit moment tatoeëert Errol bij Desperado Tattoo in Eindhoven.

De jury stelt zich hier voor (video).

Maak kennis met de tien tattoo artists

Dennis (@dennisfamous) is 29 jaar en komt uit Wieringerwerf. Hij is werkzaam in Alkmaar, samen met medekandidaat Michael. Collega’s en vrienden en delen samen de passie voor het vak. Gespecialiseerd in illustratief en new skool.

Michael (@jmtattooalkmaar) is 34 jaar, woont en werkt in Alkmaar. Zelf is Michael gespecialiseerd in black & grey en realisme.

Djovani (@djos_ink) is 27 jaar. Hij komt oorspronkelijk uit Rusland, maar woont en werkt nu in Rotterdam. Sterk in kleur en realisme.

Kim (@kims_tattoo_paradise) is 25 jaar en komt uit Dronten. Ze staat al sinds haar zesde in de tattoo-shop. Niet zo gek wanneer je vader ook tatoeëerder van beroep is. Sterke punten van Kim zijn vooral portret, kleur, realistisch, sleeves en grote tatoeages.

Sam (@alvarez_ink13) is 26 jaar en komt uit Antwerpen (België). All round tattoo artist, maar zet het liefst black & grey.

Karin (@tattoostudiocoevorden) is 35 jaar en heeft een tattoostudio aan huis in Coevorden en houdt het liefste van dot- en blackwork.

Remco (@tattoo_birdy), 27 jaar, is een strijdlustige deelnemer uit Velserbroek. Hij is vooral gespecialiseerd in black & grey en realisme.

Djoels (@djoels_ink), 25 jaar, komt uit Meulebeke (België), maar werkt in Deinze. Djoels zet het liefst realistische portretten.

Jay (@jayfreestyle) 31 jaar, oorspronkelijk uit Zuid Afrika, maar nu woont en werkt hij in Amsterdam. Vooral watercolor en surrealistische tatoeages zijn het handelsmerk van Jay.

Ger (@dianthus_tattoos) is 38 jaar en komt uit Dronten. Ex-militair en bijna 10 jaar ervaring als tattoo artist. All round, maar tatoeëert het liefst black & grey en realisme.

Over Ink Master – Meesters van de Lage Landen

In Ink Master – Meesters van de Lage Landen nemen de beste Nederlandse en Belgische tattoo artists het tegen elkaar op. Ze moeten verschillende opdrachten volbrengen waarin niet alleen hun techniek, maar ook hun creativiteit wordt getest. Spike zocht ook naar human canvassen die zich willen laten tattooëren door de Ink Master-kandidaten. Bijna 20.000 mensen hebben zich vrijwillig aangemeld. Dit geeft wel aan dat Ink Master een fenomeen is, ook in Nederland en België.

Ink Master – Meesters van de Lage Landen wordt geproduceerd door Endemol Shine en is vanaf maandag 15 mei iedere week om 22.00 uur te zien op Spike. #InkMasterLL

Over Spike

Spike is onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux en biedt toonaangevend entertainment met een scherp randje, zoals Lip Sync Battle, Ink Master, Taken, The Magicians, Kingdom, Face Off, maar ook (live) sports zoals het toonaangevende Bellator MMA en World Fighting League, waarin ’s werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen. Spike is in het grootste deel van Nederland 24/7 gratis te ontvangen, onder andere op Ziggo kanaal #16, KPN kanaal #13. In België is Spike van 21.00 uur-02.30 uur te zien (klik hier voor alle aanbieders).