Home / Tattoo nieuws / INK & STEEL ROTTERDAM 2016

INK & STEEL ROTTERDAM 2016

En daar gaan we dan vrijdagavond met de hele foto studio in de auto geladen op weg naar de 6e editie van Ink & Steel Tattoo Convention Rotterdam 2016. Lekker vroeg zodat we ook een keertje rustig aan kunnen opbouwen op de vrijdag in plaats van de zaterdagochtend. Alleen dan moet je niet Tattoo Art Gert tegenover je hebben staan natuurlijk, want dan kom je dus nergens meer aan toe. Al met al toch wel goed gekomen dus moe en voldaan naar het Hotel.

Zaterdag 19 maart

Na het ontbijt op weg naar de Ahoy voor een top weekend met artiesten in alle soorten en stijlen. En natuurlijk de auto’s en de bikes want daar staat het woord STEEL voor tijdens deze conventie. 12.00 uur en de deuren gaan open, en niet zomaar want direct komt het wachtende publiek naar binnen en het is gelijk aardig druk. Onder het geluid van DJ Miss Brie stromen er steeds meer mensen binnen en hoor je de machines al ratelen door de hal en de stands zijn goed bezet dit jaar. Er staat geen enkele stand leeg en elke artiest is druk aan het werk. Tijd voor ons om het eerste rondje te doen met de camera, het is alleen een beetje moeilijk weg komen bij onze stand. Het is echt druk, er zijn veel vragen en er zijn tal van mensen die speciaal voor ons naar de conventie zijn gekomen.

Uiteindelijk krijgen we dan toch de tijd om onze eerste ronde te doen van die dag, en wat we te zien krijgen is meer dan prettig. Wat is het niveau hoog dit jaar, de tattoo contesten aan het einde van de dag zullen het de jury leden niet makkelijk maken. Ondertussen spelen zich op het podium diverse acts af met muziek van Hellbilly Hookerpunch (country trash) maar ook Rebecca Baphomet show (Fire / staple gun act) trekt het nodige publiek. Er hangt een goede sfeer en moet zeggen dit is toch wel zoals een conventie hoort te zijn.

Aan het einde van de dag praat/schreeuwt Rooie Frans de contesten aan elkaar bijgestaan door de mooie en lieve Femke Fatale, pure Yin en Yang dus daar op het podium. Dan wordt jezelf ook nog even het podium opgeroepen en zowaar kent die Rooie Frans ook nog wat lieve woorden want er worden aardig wat veren uitgedeeld in de vorm van wel hele goede promotie voor mijn persoontje en crew.

Wat verwacht werd gebeurde ook 2 artiesten met evenveel punten in de categorie old school, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn dus wordt het publiek gevraagd om te kiezen. De keuze is gemaakt en de eerste conventie dag loopt ten einde. De studio netjes opruimen en wij vertrekken naar het hotel na een topdag.

Zondag 20 Maart

Na een wat mindere nachtrust heerlijk aan het ontbijt even bijkomen en door bespreken wat we deze zondag gaan doen maken we ons gereed om uit te checken en op weg te gaan naar de conventie. We komen door toestanden op de weg wat later aan maar nog steeds ruim op tijd gelukkig. Gauw de studio klaarzetten en knallen, maar ik ben nog niet koud binnen of ik wordt al aangesproken. En daarna nog eens zodat de tijd nu wel begint te dringen voor het klaarzetten. En dan zie je dus hoe belangrijk het is om mensen bij je te hebben die weten wat werken is, want wanneer ik me omdraai naar de studio staat alles al op zijn plaats en klaar voor gebruik. Ben echt zo blij met de 2 meiden, daar heb je tenminste wat aan.

11.00 gaan de deuren open voor het publiek en het is gelijk duidelijk dat het vandaag drukker gaat worden dan gisteren. Onder de muziek van DJ Mike stroomt wederom het publiek binnen maar zoals gezegd meer dan de zaterdag. Dit beloofd wat voor vandaag en de sfeer zit er al gelijk goed in. Het vertrouwde geluid van de Coil machines klinken al weer door de ruimte en lijkt ritmisch over te gaan in de muziek die je hoort.

Dan verschijnen Andy en Harold aan onze stand en dit zijn de mannen die de conventie mogelijk maken, samen met hun crew van harde werkers zorgen zij dus voor dit topweekend. Aangezien we hadden afgesproken om wat foto’s van dit gezellige tweetal te schieten denk ik dan ook dat we dat nu gaan doen. Maar nee, de vraag is of ik wat foto’s wil maken van een ritueel dat staat voor broederschap en vertrouwen. Natuurlijk wil ik dat, dus pak me camera en zie net hoe Andy een prachtig kleed omslaat voor het ritueel. De man staat ook werkelijk alles, het is nog even wachten maar dan worden de hoorn (schelp) geblazen. Het ritueel gaat van start. Ondertussen klik ik rustig door en merk dat het drankje wat gedronken moet worden niet bij iedereen in de smaak valt. Ik schrik dan ook even van de vraag of ik mee wil doen aan het ritueel door dat zelfde drankje te drinken, natuurlijk laat ik me niet kennen. Gelijk begrijp ik de gezichten die ik zag door mijn lens. Niet super vies maar heb wel eens lekkerdere dingen gedronken.

Ik zie in mijn ooghoeken dat er wordt gewenkt naar me, dus ga weer op weg terug naar de studio. Er zijn diverse mensen die op de foto willen want dat is wat wij naast onze promo aanbieden dit weekend, dus we gaan gelijk aan de slag. Tijdens dit weekend had ik de Headhunters Crew bedacht, de markante koppen van de beurs op zoeken en vast leggen in de studio. Samen met de foto’s van het conventie is dat een mooie reportage geworden van dit geweldige evenement. De headhunters serie zal beetje bij beetje getoond worden op mijn website en facebook pagina www.fransheidenis.nl en facebook.com/heidenisfotografie.

Tijd voor een panorama foto zoals besproken voor het overzicht van de conventie. Kan duidelijk merken dat de show van Cervena Fox Fire Showin bezig is in de andere hal, want het meeste publiek staat daar. Maar toch nog genoeg mensen om een indruk te geven. Gelijk plakken we er nog een rondje conventie aan vast en krijgen door de ruimte even de kans om tussen de mensen door wat foto’s te schieten. Tegen de tijd dat we in de andere hal zijn, is het publiek weer terug waar we liepen zodat we nu ook hier de ruimte hebben voor diverse foto’s. Al met al goed getimed dus. Terug in de studio wordt het een gekkigheid van jewelste ik zet de camera op auto en de gekste capriolen worden uitgehaald voor de lens.

Samen met Femke, Andy en Harold even een reportage geklikt en we gaan weer verder. En zo eindigt ook deze dag langzaam maar zeker. Een top weekend is weer voorbij, dus spullen inpakken en de mensen bedanken voor dit geweldige weekend. En we gaan op weg naar huis. Met tal van foto’s en een heerlijk gevoel, die voor ons nog lang mag duren.

Ik zou zeggen tot volgend jaar op de 7e Editie van deze geweldige conventie.

rotterdam.unitedconventions.com

Frans Heidenis