Home / Tattoo nieuws / Ergernissen in de tattoo shop

Ergernissen in de tattoo shop

Werken in een tattoo studio heeft schijnbaar ook z’n irritaties. Vaak wordt gevraagd om het onmogelijke te doen. We worden gevraagd om voor bijna niets te werken en we moeten echt vervelende dingen doen. Hier is een kleine lijst van enkele van die dingen.

Tattoo gun

Tattoo machines

Het ding dat gebruikt wordt om tatoeages te maken, wordt een tattoo-machine genoemd. Er zijn 2 typen tattoo machines die worden gebruikt. Een daarvan is de machine met coils (zoals hierboven) die wordt aangedreven door elektromagnetische spoelen. Dit zijn de machines die het zoemende geluid maken waar de meeste mensen bang voor zijn, omdat het hen herinnert aan de tandarts. Het andere type machine dat door sommige artiesten wordt gebruikt, is de rotary machine. Deze maakt gebruik van een elektrische motor die draait. Terwijl de motor draait, drijft deze de naald op en neer. Deze machines zijn bijna stil. Het zijn geen “guns”! Geweren schieten kogels en doden, met tattoo machines worden kunstwerken gecreeërd!

Wat kost een sleeve en lukt dat nog deze week?

Tattoo sleeve

Mensen komen soms naar de shops met de vraag wat een sleeve kost en hoe lang je er over doet. Het moet zo goedkoop mogelijk in een mum van tijd. Gemiddeld kan een volle ‘sleeve’ ongeveer 25 uur duren, afhankelijk van de afbeeldingen en de moeilijkheidsgraad en of deze in kleur of zwart en grijs is. Verwachten dat een hele mouw binnen een week klaar is, gebeurt gewoon niet. De meeste tattoo shops hebben een wachtlijst, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat je die week binnenkomt. Het is het beste om sessies te boeken bij het werken aan een ‘sleeve’ en het na verloop van tijd te doen met ten minste 2 weken tussen elke sessie om de boel te laten genezen.

Ik weet niet wat ik wil, wat raad je mij aan?

Als je niet weet wat je wilt, laat je dan niet tatoeëren. Tatoeages zijn voor het leven en als je iets neemt waar je niet achter staat, kun je er spijt van krijgen. De artiest vragen is natuurlijk niet handig, die weet niet wat je smaak is en kan dus niet voor je kiezen.

Doet het pijn?

Ja, het zal waarschijnlijk pijn gaan doen. Hoewel we allemaal verschillende pijngrenzen hebben, doet het zetten van tatoeages nog steeds pijn. Vrouwen hebben vaak een iets een hogere pijntolerantie en grotere en forse mannen zijn meestal de klanten die het meest huiveren en kreunen.

Kun je een aantal designs maken, dan kies ik daar wel een uit.

Tattoos tekenen

Er zijn vaak al veel mensen ingepland voor een tattoo, voor deze mensen is al een ontwerp gemaakt. Mensen die zijn ingepland krijgen voorrang op mensen die niet zijn ingepland. Hoe meer mensen ingepland staan, hoe meer tekenwerk er is. Vaak krijg je op korte termijn eerst een ontwerp te zien, als die niet naar de zin is wordt dat aangepast in de week voor de afspraak om de tattoo te zetten. Het beste kun je duidelijk aangeven wat je zou willen, aangezien er geen tijd is om verschillende ontwerpen te maken.

Als mensen meer dan 1 persoon meebrengen

Druk in de tattoo shop

Het is meestal geen enkel probleem als je iemand meeneemt voor steun en gezelligheid, maar een lading van je vrienden meebrengen is gewoon irritant. Hoe meer mensen je bij je hebt, hoe groter de kans dat je je anders gaat gedragen, zoals stoer doen of doen alsof je vreselijk veel pijn hebt. Hoe meer mensen je bij je hebt, hoe meer vragen ze gaan stellen en hoe meer de artiest wordt afgeleid. Het is niet fijn voor de tatoeëerders als er mensen over de schouder te hangen om te kijken wat ie aan het doen is.