Home / Tattoo nieuws / Japanse ambtenaren met een tatoeage krijgen ontslag

Japanse ambtenaren met een tatoeage krijgen ontslag

Gemeenteambtenaren in Osaka die weigeren te zeggen of ze een tattoo hebben, worden bedreigd met ontslag of overplaatsing. De burgemeester wil ook weten waar op het lichaam de tatoeages zich bevinden.

Toru Hashimoto, de jonge, nieuwe burgemeester van Osaka, trekt ten strijde tegen ambtenaren met een tatoeage. Via een enquete ondervroeg Hashimoto zijn personeel. Hij wilde weten wie er een tatoeage heeft, hoe groot die is en waar die zich bevindt. Ambtenaren die weigerden antwoord te geven op deze vragen, werden bedreigd met ontslag of overplaatsing.

Japanners vrezen dat de heksenjacht van de burgemeester leidt tot een strengere houding in het bedrijfsleven tegenover tatoeages waardoor mensen met een tattoo moeilijker een baan kunnen vinden.

In Japan worden tatoeages vaak met de onderwereld geassocieerd, maar ook niet-bendeleden laten zich tatoeren. Burgemeester Hashimoto is overigens zelf de zoon van een yakuza-lid. Yakuza is de naam van de Japanse maffia. Traditionele tatoeages worden zelfs in sommige Japanse kringen als een kunst beschouwd die verwant is met houtsnededrukken.

Bron: Le Monde/WorldCrunch