Home / Tattoo nieuws / Lik op stuk voor de tattoo shops
Tattoo shops

Lik op stuk voor de tattoo shops

Tattoo- en piercingshops die de hygiëne-eisen heel zwaar overtreden, krijgen vanaf nu direct een geldboete. Deze boetes beginnen bij 525 euro. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag laten weten.

De NVWA wil deze shops strenger aanpakken als zij de regels overtreden. „Een groot deel van de ondernemers blijkt namelijk pas werk te maken van de hygiëne-eisen nadat zij een schriftelijke waarschuwing hebben gekregen”, zo meldt de NVWA.

In 2012 en 2013 werden in totaal 211 onaangekondigde inspecties uitgevoerd uit bij tattoo- en piercingshops. 75 keer waren er tekortkomingen, variërend van relatief kleine zaken zoals het niet voorhanden hebben van de juiste hygiënevoorschriften of informatie over risico’s voor klanten. Maar er waren ook ernstige overtredingen zoals het gebruik van naalden en piercings waarvan de steriliteit niet kon worden aangetoond en het gebruik van desinfectiemiddelen die niet zijn toegelaten in Nederland. Na de waarschuwingen bleken bij nieuwe inspecties vrijwel alle tekortkomingen verholpen.

Bron: Telegraaf

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.