Home / Tattoo nieuws / Natuurlijke tattoo levensgevaarlijk

Natuurlijke tattoo levensgevaarlijk

Dermatologen waarschuwen voor een levensgevaarlijke trend op sociale media waarbij mensen hun huid laten bruinen of verbranden terwijl ze met zonnebrand een patroontje hebben getekend. Door de zon ontstaat er een ‘natuurlijke’ tatoeage in de huid.

Huidspecialisten alarmeren voor het risico op huidkanker, en adviseren om vooral niet mee te gaan in de trend.

De patronen die inventieve ‘sunburn artiesten’ creëren mogen er dan nog zo leuk uitzien, eigenlijk is er helemaal niets grappigs aan deze gevaarlijke hype. Om een patroon op hun lijf te krijgen, tekenen deze mensen met zonnecrème het figuurtje dat ze willen krijgen op hun huid. De rest van de huid laten ze gevaarlijk genoeg onbeschermd. Sommige mensen die het uitproberen worden bruin, maar de meeste worden knalrood.

Kanker
,,Dit is precies het punt waarop de populaire cultuur botst met alle medische adviezen,” waarschuwt dermatoloog Barney Kenet uit New York in ABC News. ,,We weten ondertussen dat zonnebrand twee dingen doet: het geeft je lijntjes, sproeten en rimpels, en het veroorzaakt huidkanker, vooral melanomen.”

De trend is nog gevaarlijker dan gewoon zonnen, omdat mensen geneigd zijn langer in de zon te blijven om een duidelijkere tekening te krijgen, voegde hij er nog aan toe.

Bron: AD.nl