Home / Tattoo nieuws / Perfecte tepels dankzij de tatoeëerder

Perfecte tepels dankzij de tatoeëerder

Het nieuwste vrouwelijke lichaamsdeel dat ten prooi is gevallen aan het schoonheidsideaal zijn de tepels. Steeds meer dames in de Britse stad Liverpool laten deze bijwerken door een tatoeëerder om zo de perfecte borsten te krijgen.

Na het bleken van de vagina, is er een nieuwe bizarre beautytrend opgedoken, tepels moeten tegenwoordig perfect rond, donker en symmetrisch. De nieuwste rage is daarom het laten inkleuren van tepels door een tatoeëerder. De ingreep werd ontwikkeld voor kankerpatiënten om de borstreconstructie zo realistisch mogelijk te maken, 95 procent van de vrouwen die een amputatie hebben ondergaan, opteren voor deze procedure. Nu wordt het ook steeds vaker in schoonheidssalons toegepast, tal van specialisten proberen dames zo de perfecte tepels te geven, dat meldt de Britse krant The Telegraph. Het resultaat blijft 12 tot 18 maanden, de ingreep neemt twee uur in beslag en het kost ongeveer 1.400 voor beide tepels.Veel pijn
Het tatoeëren is wel pijnlijk voor dames die hun bestaande tepels willen perfectioneren omdat het tepelhof veel gevoeliger is dan de rest van het borstweefsel. Patiënten krijgen daarom lokaal verdoving toegediend om de pijn te verzachten. De medische tatoeëerders gebruiken speciale micropigmenten die de huidskleur van de vrouw versterken.

Te licht, te klein
Een zelfstandige schoonheidsspecialiste Gail Proudman: “Sommige vrouwen vinden hun tepels te roze, ze denken dat mannen donkere exemplaren verkiezen, omdat de topless meisjes in mannenbladen dat ook hebben. Het is een modeverschijnsel. Vrouwen laten die ingreep uitvoeren zodat ze zich kunnen uitkleden zonder zich te schamen. Zo kunnen ze op vakantie topless zonnen en moeten ze zich geen zorgen maken in het wellnesscentrum. Weinigen hebben al van de ingreep gehoord, maar het wordt wel steeds populairder.”

De 38-jarige Claire Jagger liet haar tepels permanent inkleuren na haar borstvergroting: Mijn tepels waren erg licht. Ik wilde ze iets donkerder en ronder, nu voel ik me geweldig omdat ik de perfecte tepels heb. Hoewel ik weet dat niemand ze kan zien, ben ik veel zelfzekerder door de ingreep geworden.”

Gevaren
Graham Offer van de Britse Associatie van Esthetische Plastische Chirurgie waarschuwt vrouwen voor de gevaren van deze procedure. “Laat deze ingreep enkel door een professional uitvoeren. Het is belangrijk dat je naar een medische tatoeëerder stapt en het niet laat doen in je lokale tattoosalon. Vergeet ook niet dat je tepels met de jaren evolueren, een zwangerschap kan een grote invloed hebben op dit lichaamsdeel, denk daarom eerst na over de toekomst voor je deze ingreep ondergaat.”

Bron: hln.be