Home / Tattoo nieuws / Schiffmacher’s boek over eigen tattoos

Schiffmacher’s boek over eigen tattoos

Henk Schiffmacher heeft een boek geschreven over zijn eigen mooiste, gekste en meest bijzondere tattoos. Het boek, genaamd Getekend, werd woensdag gepresenteerd.

‘Sommige dingen zijn heel verhalend, andere weer heel romantisch of emotioneel,’ vertelt Schiffmacher. In het boek vertelt de kunstenaar op zijn eigen wijze over het hoe en waarom van zijn bijna honderd tatoeages.

‘Het is geen autobiografie of zo. Het is meer een testament-achtig dingetje.’ Ondanks de verschijning van het boek is Schiffmacher nog niet klaar met zijn tatoeages. ‘Zelfs tijdens het schrijven van het boek zijn er nog drie bijgekomen.’

Bijzondere toevoeging aan het boek is een soort foldertje, waarin Schiffmacher de lezer laat nadenken over het doneren van je getatoeëerde huid aan een museum of nabestaanden. Op die manier blijft het verhaal achter de tatoeage altijd ‘boven de grond’.

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.