Home / Tattoo nieuws / Sri Lanka weigert toerist om tattoo

Sri Lanka weigert toerist om tattoo

In Sri Lanka is een Britse toeriste opgepakt, omdat ze een tatoeage van Boeddha op haar rechterarm heeft. De autoriteiten zien dat als godslastering.

De vrouw kwam gisteren aan op het internationale vliegveld van Colombo. Daar zagen agenten de afbeelding van Boeddha die op een lotusbloem zit. De vrouw werd meteen aangehouden en voor een rechter gebracht. Die bepaalde dat ze Sri Lanka weer moet verlaten. Het is niet duidelijk of ze terug moet naar haar moederland Groot-Brittannië of naar India, waar ze vandaan kwam. Sri Lanka is een overwegend boeddhistisch land.

Akon

Vorig jaar werd een andere Britse toerist het land uitgezet, omdat hij volgens de autoriteiten niet respectvol was naar het geloof. Ook hij had een tatoeage van Boeddha op zijn arm.

In augustus 2012 werden drie Franse toeristen veroordeeld tot zes maanden celstraf, omdat zij een Boeddhabeeld hadden gekust. Twee jaar eerder werd rapper Akon geweerd uit Sri Lanka, omdat in een van zijn videoclips vrouwen dansen voor een Boeddhabeeld.

Foto: Wikipedia / cc-by-sa-3.0