Home / Tattoo nieuws / Steeds meer tattoo shops met Vegan inkt

Steeds meer tattoo shops met Vegan inkt

Steeds meer mensen veranderen hun levensstijl en kiezen ervoor om vrij van dierlijke producten te leven. Veganisme wordt steeds aantrekkelijker en ook sommige tattoo shops proberen hier in mee te gaan. Verrassend genoeg is het tattoo proces niet zonder dierlijke producten. Veel mensen realiseren zich niet dat tattoo inkt, apparatuur en nazorgmiddelen vol zitten met dierlijke producten en bijproducten. Maar nu kiezen steeds meer winkels voor veganinkten, die sommigen beschouwen als een “gezondere” optie.

Steeds meer tattoo shops met 'Vegan' inkt

Hoewel veel goede inkten nu vegan vriendelijk zijn, bevatten sommige inkten nog steeds ingrediënten die van dieren zijn afgeleid. Glycerine afgeleid van dierlijke vetten wordt vaak gebruikt als stabilisator. Botskool kan worden gevonden in zwarte inkten om een verhoogd pigment te krijgen. Het belangrijkste probleem komt echter voort uit de apparatuur en nazorgproducten die worden gebruikt in het tattoo-proces. Zo is stencilpapier vaak gemaakt van lanoline, de stof die is afgeleid van schapenwol. Veel aanbevolen aftercare-producten en zelfs wegwerpscheermessen van de tattoo-studio zijn ook niet veganistisch. Oomdat dierlijke glycerine te vinden is in scheermesjes en nazorgproducten. Ondertussen bevatten balsems vaak lanoline of bijenwas. Het goede nieuws is echter dat er voldoende veganvriendelijke alternatieven zijn, die betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Vegan-Tattoo-2

Steeds meer tattoo shops vegan

Er duiken wereldwijd wel steeds meer veganistische tattoo artiesten en studio’s op. Er zijn een aantal veganistische studio’s die ervoor zorgen dat alles, van de inkt tot het handzeep, vrij is van dierlijke producten.

Vegan-Tattoos-3