Home / Tattoo nieuws / Tatoeëerder haalt woede op de hals na tatoeëren hond

Tatoeëerder haalt woede op de hals na tatoeëren hond

Tatoeëerder Mistah Metro uit New York besloot dinsdag zijn hond te tatoeëren terwijl het dier nog onder verdoving was van een operatie aan haar milt. Toen de Amerikaan een foto van zijn werk op Instagram postte, reageerden heel wat dierenliefhebbers misnoegd op de tatoeage.

Mistah Metro, die voor de bekende tatoeageshop ‘Red Legged Devil tattoo shop’ in Brooklyn werkt, tatoeëerde de namen Alex en Mel in een hart met een pijl door op het lijf van zijn hond. Het dier was nog onder verdoving nadat het net haar milt had laten verwijderen. Toen hij er een foto van op Instagram postte, plaatste hij er de volgende uitleg bij: “Een van de talloze redenen waarom mijn hond zoveel stoerder is dan die van jullie! Ze heeft gisteren haar milt laten verwijderen en de dierenarts liet me haar tatoeëren terwijl ze nog onder verdoving was.” Kort daarna stroomde een waterval aan negatieve reacties binnen.

De eigenaar van de tatoeageshop distantieerde zich dan ook snel van de actie van zijn werknemer. Op Twitter reageerde hij dat de tatoeage niet in zijn zaak werd gezet: “Ik heb er niets mee te maken.”

Dierenorganisaties zeggen dat een dier enkel voor identificatieredenen mag getatoeëerd worden, niet voor het plezier van de eigenaar.

Bron: New York Post

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.