Home / Tattoo nieuws / Tattoo met as van overledene
Tattoo met as

Tattoo met as van overledene

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gaat onderzoeken of er een veilige manier is om as van een overledene te verwerken in een tatoeage. Nu mag dat niet volgens de hygiëne- en veiligheidsregels.

Maar de minister gaat in gesprek met de GGD’s om te bezien of er veilige manieren bestaan om as te vermengen met inkt waarmee tatoeages worden gezet. Dat heeft ze donderdag gezegd in een debat over een verandering van de Warenwet.

Iedere tatoeëerder moet een vergunning hebben en zich houden aan de richtlijnen voor hygiënisch werken. Zo mogen de inkten alleen worden verdund met water, alcohol, glycerine of mengsels daarvan en mogen er geen schadelijke stoffen in zitten. As van een overledene is bij verwerking in een tatoeage niet meer steriel en kan schadelijke stoffen bevatten, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Killer Ink

Over Tattoo platform

Tattoo platform is een website over tattoos en is bedoeld voor iedereen die iets heeft met tattoos. We houden je op de hoogte met het laatste tattoo nieuws. We doen ons best om je te begeleiden naar een tattoo waar je trots op kunt zijn.