Home / Tattoo nieuws / Tattoo tips voor teksten, woorden of zinnen

Tattoo tips voor teksten, woorden of zinnen

We zien steeds meer mensen die kiezen voor een tekst, een woord, een zin of zelfs beroemde citaten als tattoo. Sommige mensen kiezen zelfs voor 1 of 2 alinea’s uit hun favoriete boek. De mogelijkheden om teksten te laten vereeuwigen met inkt zijn eindeloos , maar er zijn enkele tips die we willen meegeven om er voor te zorgen dat je geen spijt krijgt van de mooie tekst onder je huid.

Het laatste wat je wilt is een tekst tatoeage die niet is zoals je had gewild .

Een aantal tips

Om de kans te verkleinen dat dat gebeurt, houd deze tips in het achterhoofd :

Controleer de spelling. Zorg ervoor dat alles correct is gespeld. Dubbel check het voorbeeld en laat eventueel iemand anders ook nog even kijken. Overweeg ook hoofdletters en leestekens in een zin.

De plaatsing. Print de woorden of de zin in het juiste lettertype en knip het uit. Gebruik dat stukje papier om eens te kijken wat voor jou de beste plaats is voor deze tattoo.

Ga voor een artiest met ervaring. Zoek een artiest die thuis is in teksten. Door deze ervaring kunnen ze goede tips geven en weten ze wat nodig om ervoor te zorgen dat de tekst na verloop van tijd nog mooi is. Vertrouw een artiest, je bent uiteindelijk het visitekaartje van je tattoo artiest, de tips zullen niet voor niets zijn.

Zichtbaarheid en veranderingen. Als je ouder wordt, veranderdt en veroudert je huid. Hou hier rekening mee. De huid op je arm zal minder gaan hangen als de huid op  je buik. Hou ook rekening met de lettergrootte, kleine lettertjes kunnen na verloop van tijd dicht vloeien. Kies voor een duidelijk en niet te klein lettertype wat op ca 30 cm afstand goed te lezen is.

Literaire tatoeages en andere woord- gebaseerde tatoeages zijn een geweldige manier om je favoriete woorden of zinnen vast te leggen. En het zorgt voor een persoonlijke,  unieke look.  Doe iets met deze tips en we hopen dat je de komende jaren tevreden blijft met je tekst.